Tweede dozijn noviteiten Garden Trials 2019 aangemeld

Na een eerste opgave vorige week hebben zich nog eens een dozijn noviteiten voor de de Garden Trials 2019 gemeld. Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Foto’s van de noviteiten zijn te verkrijgen door een email te sturen naar Sandra van Tol via sandra@bizzcommunications.nl

Baptisia 'Pink Truffles'

Baptisia 'Pink Truffles' is een nieuwe kleur in het Baptisia sortiment. De bloemen zijn helder zachtroze van kleur en verschijnen in het late voorjaar. De compacte en kortere groeiwijze maakt de plant zeer geschikt voor elke tuin. Baptisia is gemakkelijk te kweken en vraagt weinig onderhoud. Hierdoor heeft de plant vele toepassingsmogelijkheden, zoals grootschalige aanplant, als achtergrond in de border of als solitair. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Walters Gardens Inc. uit Zeeland, MI (USA). Rijnbeek and Son perennials export B.V. brengt de plant in de handel en is tevens de inzender voor de nieuwighedenkeuring.

Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR)

Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR) is geselecteerd voor zijn prachtige goud-gele en lichtgevende loof die het hele jaar door zijn glans behoudt. De plant is goed bestand tegen direct zonlicht. De grote, fijne en langwerpige bladeren geven de plant een extra vleugje elegantie. De plant heeft een ronde vorm en groeit snel. De kleine witte bloemen zijn geurend en verschijnen in het voorjaar gevolgd door een tweede bloei in de herfst. Choisya 'LISSTAR' (GOLD STAR) is gewonnen door Liss Forest Nurseries uit Greatham, Liss (Engeland). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Diervilla rivularis ‘SMNDRSF’ (KODIAK BLACK)

Proven Winners Diervilla rivularis ‘SMNDRSF’ (KODIAK BLACK) is een makkelijk te onderhouden heester. Met zijn opvallende donkere paarszwarte bladeren gedijt hij goed op schaduwrijke en droge plaatsen. KODIAK BLACK bloeit in de vroege zomer met lichtgele bloemen die mooi contrasteren met het donkere blad. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtig felrood. Het gehele seizoen kleur in uw tuin. Is zeer winterhard en wordt 90 cm hoog en 70 cm breed. De plant is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Diervilla splendens 'G2X885411' (KODIAK RED)

Proven Winners Diervilla splendens 'G2X885411' (KODIAK RED) gedijt zelfs op schaduwrijke en droge plaatsen goed en heeft nauwelijks onderhoud nodig. De jonge scheuten in het voorjaar hebben een warme rode kleur en de bladeren verkleuren in de herfst naar felrood. De lichtgele bloemen verschijnen van de vroege zomer tot de herfst en maken deze plant extra aantrekkelijk. KODIAK RED is zeer winterhard en een zeer attractieve plant voor bijen en andere bestuivers. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Hydrangea arborescens ‘NCHA5’ (BELLARAGAZZA BLANCHETTA)

De hortensia’s uit de Bellaragazza-serie van Proven Winners zijn een ware revolutie: de eerste dwerg ‘Annabelle’ typen Hydrangea ter wereld! Hydrangea arborescens ‘NCHA5’ (BELLARAGAZZA BLANCHETTA) is een nieuwe kleur naast de vorig jaar geïntroduceerde Hydrangea arborescens ‘NCHA8’ (BELLARAGAZZA LIMETTA). De plant wordt maar 50 cm hoog, groeit van nature in een ronde vorm en heeft sterke takken. De grote bloemen verkleuren van een lichtroze tint naar helderwit. BELLARAGAZZA BLANCHETTA bloeit van de vroege zomer tot de herfst en is zeer winterhard. Zeer geschikt voor kleinere tuinen of als borderbeplanting. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Hydrangea macrophylla 'Bailmacfive' (ENDLESS SUMMER SUMMER LOVE)

Hydrangea macrophylla 'Bailmacfive' (ENDLESS SUMMER SUMMER LOVE) is een uitstekende aanvulling op de ENDLESS SUMMER serie van doorbloeiende hortensia’s. SUMMER LOVE heeft een compacte, stevige plantvorm met gezond donkergroen blad. De plant geeft tot in de herfst een overvloed aan aardbei-rood tot diep paarse bloemen (indien behandeld met aluminiumsulfaat) en geeft hierdoor het hele seizoen kleur. SUMMER LOVE is gewonnen door Michael A. Dirr uit Newport Minnesota (USA), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Hydrangea serrata 'DOLFRANC' (DOLCE FRANCE)

Het blad van Hydrangea serrata 'DOLFRANC' (DOLCE FRANCE) is in de lente paars van kleur en verkleurt in de zomer naar groen. De grote bolvormige bloemschermen zijn vol en dicht. De romige witte kelkblaadjes hebben een paars randje die gedurende de bloei naar roze verkleuren. De plant groeit in een ronde vorm met goed vertakkende stengels. DOLCE FRANCE bloeit rijk, ook op eerstejaars hout. De plant heeft een prachtige tweede bloei en is dus het hele seizoen een blikvanger in de tuin. Deze Hydrangea is gewonnen door M.F. Doll uit Frankrijk, kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Phlox 'Fashionably Early Princess'

Phlox 'Fashionably Early Princess' bloeit zo’n 2 tot 3 weken eerder dan andere Phlox paniculata soorten. De bloemen zijn licht fuchsia roze van kleur en bloeien de hele zomer met een nabloei in de herfst. Het stevige groene blad blijft het hele seizoen mooi. De plant is resistent tegen meeldauw en heeft een door worteluitlopers uitbreidende groei. Phlox 'Fashionably Early Princess' is een grotere varieteit en kan hierdoor het beste in het midden of achterin de border worden toegepast. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Walters Gardens Inc. uit Zeeland, MI (USA). Rijnbeek and Son perennials export B.V. brengt de plant in de handel en is tevens de inzender voor de nieuwighedenkeuring.

Salvia 'Azure Snow'

Salvia 'Azure Snow' vormt mooie bloeistengels met diep violetblauwe en witte bicolor bloemen. De bloemen zijn gelijkmatig en dicht op de stengel verdeeld. Het loof van de plant is donkergroen. ‘Azure Snow’ bloeit van mei tot juli in overvloed, gevolgd door een nabloei van juli tot september. De plant is compact, hoogte ongeveer 50 cm. Hierdoor zeer geschikt voor in de border of in een pot. In de winter blijft de plant, zoals andere Salvia nemerosa x S. pratensis types, groen. De winner is Walters Gardens Inc. uit Zeeland, MI (USA). Rijnbeek and Son perennials export B.V. brengt de plant in de handel en is tevens de inzender voor de nieuwighedenkeuring.

Spiraea japonica 'MINSPI02' (ZEN'SPIRT CARAMEL)

Spiraea japonica 'MINSPI02' (ZEN'SPIRT CARAMEL) vormt een mooie compacte en dichte struik met aantrekkelijke oranje karamel kleurige scheuten in de lente. Na enkele weken verkleurt het blad naar groen. Snoeien veroorzaakt een herhaling van dit proces. In de zomer verschijnen de paarsroze bloemen die typisch zijn voor Japanse Spiraea. De plant krijgt in de herfst prachtige rode tinten. ZEN'SPIRT CARAMEL brengt kleur in de border of in een pot op terras. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Hortival Diffusion uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk). SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Spiraea japonica 'MINSPI07' (ZEN'SPIRT GOLD)

Spiraea japonica 'MINSPI07' (ZEN'SPIRT GOLD) is een compacte, goed vertakkende en klein blijvende Spiraea. In het voorjaar en de zomer is het loof prachtig lichtgevend goud van kleur. De bloemen zijn onopvallend. Het prachtige loof en de decoratieve vorm maken deze plant bijzonder en geschikt voor kleine ruimtes. ZEN'SPIRT GOLD is ook geschikt voor in pot. De plant is gewonnen door Hortival Diffusion uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt de plant tevens in de handel.

Spiraea nipponica 'SMNSNFD' (WEDDING CAKE)

Proven Winners Spiraea nipponica 'SMNSNFD' (WEDDING CAKE) geeft een explosie van zuiver witte bloemenclusters laat in het voorjaar die prachtig contrasteren met de donkerblauwe bladeren. WEDDING CAKE heeft een van nature compacte groeiwijze. Een zeer gemakkelijk te onderhouden plant die perfect geschikt is voor elke type tuin. WEDDING CAKE is zeer winterhard en wordt ongeveer 90 cm hoog en breed. Kwekersrechtelijke bescherming is in aanvraag. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Weigela florida 'VUKOZ041323' (COLOURTWIST SUNNY SIDE UP)

Proven Winners Weigela florida 'VUKOZ041323' (COLOURTWIST SUNNY SIDE UP) bloeit zeer rijk in het voorjaar met grote witte bloemen met een zonnig geel hart. De bloemen contrasteren prachtig met de donkergroene bladeren, die de plant de rest van het seizoen ook een mooi uiterlijk geven. COLOURTWIST SUNNY SIDE UP is zeer winterhard en wordt ongeveer één meter hoog en breed. Kwekersrechtelijke bescherming is in aanvraag. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Klik hier voor meer informatie over de Garden Trials 2019


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven