Forever Plants kiest voor nieuw sorteer- en afleversysteem van WPS

Forever Plants is al 12 jaar klant van WPS en kiest ervoor het sorteer- en afleverproces compleet te vernieuwen. Reden daarvoor is dat het huidige sorteer- en afleverproces niet meer voldoet aan de eisen. Het brede assortiment van Forever Plants, in combinatie met de hoge leverfrequentie, stelt andere eisen aan het systeem. Met het nieuwe systeem kunnen arbeidsprocessen efficiënter worden georganiseerd en ontstaat er veel meer overzicht in de processen.

Afgelopen maanden is gezamenlijk aan een business case gewerkt. De verwachte besparing is uitgewerkt en hiermee is de investeringsruimte bepaald. Ook is gekeken naar flexibiliteit richting de toekomst, bijvoorbeeld een veranderend assortiment of de toenemende afzet via webshop Plantsome. Samen is gekomen tot een aantal technische ontwerpen en zijn de verschillende opties zorgvuldig afgewogen.

Het WPS sorteer- en afleversysteem bestaat uit meerdere aan- en afvoerroutes met lopende banden, een beoordelingssysteem met hoogtemeters en camera’s, een afleverbuffer en nieuwe inpakstations. Daarnaast wordt de WPS-ordersoftware geïmplementeerd, die er onder andere voor zorgt dat de juiste planten automatisch bij de inpakstations komen.

Beter overzicht en meer teeltruimte
Met het nieuwe systeem zal Forever Plants een beter overzicht hebben over de aantallen af te leveren planten. Het systeem biedt meer flexibiliteit bij het afleveren en bovendien worden processen in de kas opnieuw ingedeeld waardoor er meer ruimte beschikbaar komt voor de teelt.


Voor meer informatie:
Forever Plants Group
Zwethlaan 402675
LB Honselersdijk
T: 0174-622668
E: sales@foreverplants.nl
www.foreverplants.nl

WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven