Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Intelligente brander maakt het teler makkelijk

Intelligente branders die zichzelf in bedrijf stellen, de verbranding automatisch aanpassen aan de weersomstandigheden en handig inspelen op onverwachte situaties; met de huidige technologische ontwikkelingen kon je daar natuurlijk op wachten. En nu is het dan ook eindelijk zo ver: Facile is het eerste en tot nog toe enige besturingssysteem dat een brander intelligent en zelfmanagement mogelijk maakt.

Vorig jaar werd er al een tipje van de sluier opgelicht en vanaf begin dit jaar is het Facile brander managementsysteem verkrijgbaar op gasbranders die Zantingh verkoopt van het merk Unigas.


Foto: cibunigas.it  

Hoe werkt het?
Het systeem is uitgerust met diverse sensoren op zowel de gas- als de luchttoevoer naar de brander, in de rookgassen en op de ketel. Het is niet meer nodig om handmatig de setpoints op de brandstofcurves in te vullen. Het systeem doet dit namelijk automatisch aan de hand van de verzamelde informatie. De tijd voor het inbedrijfstellen van een brander wordt hiermee aanzienlijk verkort. De brandermonteur hoeft in feite alleen nog maar de controle te doen.

Ook tijdens het bedrijf wordt de informatie die via de sensoren binnenkomt constant gemonitord en waar nodig worden gas- en luchttoevoer onafhankelijk van elkaar aangepast. De posities van de servomotoren worden samen met de bijbehorende meetwaarden door Facile onthouden en gebruikt bij het in bedrijf houden van de brander bij een eventueel defect aan een van de sensoren.

Monitoring
Het Facile brander management systeem is in staat om de setpoints op de brandstofcurve zelf aan te passen, zodra een verandering in externe factoren zoals rookgaszijdige weerstand, buitentemperatuur of luchtdruk daarom vraagt. Hierdoor is een optimale verbranding gegarandeerd en de installatie veilig en bedrijfszeker.

Alle informatie over de activiteiten van de brander en de resterende levensduur van de componenten kan worden uitgelezen op smartphones en computers. Tevens vindt er monitoring plaats in het Facile controlecentrum in Italiƫ, zodat er altijd de juiste support gegeven kan worden.

Zantingh neemt de Facile branders mee naar GreenTech van 11-13 juni 2019 in stand 12.316. 

Voor meer informatie:
Zantingh
www.zantingh.com  
info@zantingh.com  

 

 

Publicatiedatum: