Fotoreportage FlowerTrials 2019

Tholen - De FlowerTrials is weer gelopen. 62 bedrijven, waaronder een drietal nieuwkomers, presenteerden het assortiment en de nieuwste varieteiten aan de kwekers, de handelaren en de retailers, die hiertoe uit alle hoeken van de wereld waren overkomen. In combinatie met de GreenTech heeft de tuinbouw de bv Nederland dan ook weer een leuke bijdrage geleverd.


De dames van P. van den Haak; Taetske Moor van Sion Orchids; Leo de Vries van KP Holland; en Carolien Klein en Marleen van Balkom van Varinova en Syngenta Flowers resp.

Klik hier voor onze fotoreportage

Wat viel op, wat sprong eruit? In de eerste plaatst was de aanloop wat rommelig. Voor veel Europeanen was maandag een vrije dag, wat maakte dat de echte maandag op dinsdag viel en men dus wat trager op gang kwam. Voor wat betreft de opbouw - met name op de GreenTech - moesten bovendien meer kosten gemaakt worden omdat deze op de Pinkstermaandag viel.

Voor wat betreft de noviteiten vielen ons in hoofdzaak twee dingen op (maar zien we dat helemaal verkeerd, laat het ons dan vooral even weten). Op de eerste plaats lijkt er een bijzondere nadruk te liggen op compactheid. Het remmiddelen pakket wordt steeds verder ingeperkt, maar telers zijn er in zekere zin toch van afhankelijk. Tegelijkertijd moet het nog altijd kleiner en compacter, zo vindt 'men', waarbij men ook geregeld wijst op het feit dat mensen steeds kleiner moeten wonen. Terwijl men in Chinese steden inmiddels genoegen  moet nemen met een postzegel, worden ook bij ons de tuintjes steeds kleiner.


Jürgen von den Driesch en Jeroen de Kuijer van Brandkamp; het team van Danziger; Michael Weber van Volmary en de heren van Morel Diffusion

Op een andere, nog wat kritischer noot wordt ook gezegd dat er wel heel veel noviteiten worden geïntroduceerd. Het zit misschien in een modern soort verwachtingspatroon altijd weer iets nieuws en iets beters te willen, maar dat dat ook altijd lukt is helemaal zo vanzelfsprekend niet. Maar daar kan de veredelaar natuurlijk niet mee aankomen en dus ziet hij zich genoodzaakt geen genoegen te nemen één nieuw kleurtje in dit of dat, maar zet hij tien, twintig, vijftig noviteiten op de planken. Wat daarvan echt een duurzame toekomst beschoren is, moet nog maar blijken.


Het team van ABZ Seeds, de mannen van Evanthia, Ruud Westenberg en Marco Laan van HemGenetics en het team van Gediflora.

Het weer zat niet echt lekker mee - na een zonnetje op dinsdag kreeg men op woensdag en donderdag, en her en der ook nog op de vrijdag regen te verwerken. Toch heeft dat de pret niet mogen drukken. De mensen die we vrijdag nog spraken waren stuk voor stuk enthousiast over de toch weer enorme hoeveelheden bezoekers die men heeft mogen verwelkomen.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven