BeautiCal - Sakata

De Grote Tuinverbouwing kiest mooiste parel FlowerTrials 2019

Tijdens FlowerTrials 2019 hebben Rob Verlinden en Ivo Putman, bekend van SBS6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing, samen met het team van Pull Position, zo veel mogelijk verschillende locaties bezocht, op zoek naar het meest bijzondere pareltje van 2019. Uit maar liefst 90 nominaties is met veel zorg een top 10 gekozen van noviteiten die bij de consument in de smaak zullen vallen.

Vandaag maakt men alvast de top 3 bekend. De Petchoa BeautiCal, een product van Sakata, is op de eerste plek geëindigd. Op de tweede en derde plaats zijn beland Sunbelievable van Beekenkamp Plants en Clematis Little Lemons van Plantipp.

TV-podium
Tijdens de FlowerTrials hebben Pull Position en Stokvis Content, producent van De Grote Tuinverbouwing, de handen ineengeslagen om samen met Rob Verlinden en Ivo Putman op zoek te gaan naar de allermooiste parel van FlowerTrials 2019! Aan 90 van de duizenden planten die zij in vier dagen tijd hebben bewonderd, werden nominaties uitgedeeld. Hieruit is een top tien ontstaan met Petchoa BeautiCal op de eerste plaats. De verkozen parel komt in de laatste zomerse aflevering van De Grote Tuinverbouwing, op zaterdag 31 augustus, aan bod. Tijdens FlowerTrials 2020 gaan Rob Verlinden en Ivo Putman, samen met het team van Pull Position, weer op zoek naar de mooiste parels voor het nieuwe seizoen.

1. BeautiCal
‘De BeautiCal van Sakata viel mij meteen op’, aldus Rob Verlinden. De kruising van een Petunia met een Calibrachoa heeft gezorgd voor een grote, weerbestendige plant, die ook nog eens sneller van regen en wind herstelt dan de standaard Petunia! De eenjarige plant is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, waarbij Caramel Yellow er volgens de vakjury direct uitsprong. Geel is immers één van de trendkleuren van het nieuwe seizoen. De andere vier kleuren waarin BeautiCal verkrijgbaar is, zijn minstens net zo mooi op zichzelf of om mee te mixen. De sterke eigenschappen van de plant, waaronder het zelf-schonend vermogen, de hoge regentolerantie, schimmelbestendigheid, grote bloemen en de geschiktheid voor terras, balkon én kleinere tuinbedden, zijn voor de jury redenen geweest om deze plant als winnaar aan te wijzen.

2. Sunbelievable
De warme kleur van Sunbelievable straalt energie en vrolijkheid uit. Van deze brown-eyed girl van Beekenkamp wordt iedereen – geheel terecht – blij! Dat is één van de redenen dat deze krachtige plant een tweede plek heeft gekregen bij de Parel-verkiezing. Andere redenen van de jury waren het WOW-effect door de ontelbare bloemen die de plant geeft, de lange bloeiperiode en het voordeel dat de plant zowel een licht schaduwplekje als een plekje in de zon kan waarderen.

3. Little Lemons
Met de schattige lemon-look-a-like van Plantipp, in de trendkleur geel, haal je de zomer naar je tuin. De naam van de plant verklapt het al; de klokvormige bloemen van Clematis Little Lemons lijken nét kleine citroentjes! Ook is deze plant een aantrekker voor bijen en hommels, wat de (wilde) bijenpopulaties in binnen- en buitenland stimuleert. Dit was één van de motivaties om Little Lemons te verkiezen. Andere redenen waren de lange bloeiperiode, de mooie bloemen, de pluizige zaadhoofden ná de bloei en de uitstekende potplant-prestaties van de lemon-look-a-like.

bron: Pull Position


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven