"Deze tool helpt telers en kassenbouwers de juiste keuzes te maken"

Aan het bouwen van een kas gaat veel denkwerk vooraf. Welke technologieën plaats je in de kas en welke niet? Kies je voor één of twee schermen en wel of geen LEDs? Technologie is duur en het zou zonde zijn als de technologie die je koopt niet het optimale rendement oplevert. De tool van Agrithermic, Hortinergy, kan hierbij helpen.

Met Hortinergy was het bedrijf in de race voor de Greentech Innovation award in de categorie Duurzaamheid. Dit leverde veel aandacht op voor de tool die al enige tijd op de markt beschikbaar is, maar die onlangs verder uitgebreid is met klimaatmodellen.

"Niemand weet welke kassenconstructie het beste is. Voor elke locatie, teelt en zelfs teler is een ander ontwerp nodig. Deze tool helpt telers en kassenbouwers met het maken van de juiste keuzes," legt Vincent Stauffer van Agrithermic uit.

“Al voor de start van de bouw hebben we berekend hoeveel zonlicht er door het jaar heen in de kas komt en hoeveel LEDs er nodig zijn. Dit hebben we gedaan door de GPS-locatie te bekijken, het lokale klimaat en de voorkomende plagen en ziekten te onderzoeken en door rekening te houden met de apparatuur en de gewassen die in de kas komen. Zo creëert de tool de beste combinatie van zonlicht en kunstlicht. 

De cannabismarkt heeft veel potentie voor Hortinergy.

Hoewel de tool als een soort briljante wiskundige werkt, hoef je zelf geen technicus of econoom te zijn om er mee te kunnen werken. "Dat is waarschijnlijk onze grootste uitdaging, om software te ontwikkelen die door iedereen gebruikt kan worden."

Voor meer informatie:
Alexandre Maillet
Hortinergy

Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven