Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe rozen voor keuringen Excellence op rosarium Boskoop

Op het rosarium in Boskoop zijn nieuwe rozen voor de keuringen van Excellence Roses geplant. Het gaat om 25 soorten nieuwe rozenrassen: van struikrozen tot klimrozen. De rozen zijn afkomstig van negen verschillende veredelaars uit binnen- en buitenland. Eerder dit jaar was het nog de vraag of de benodigde ruimte kon worden vrijgemaakt. Dankzij de inspanning van vele betrokkenen is dit gelukt.

Foto: Planten van rozen voor de keuringen van Excellence in Boskoop (foto: KVBC)

Excellence rozen zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven bij eindgebruikers. Om voor het predicaat Excellence Roses in aanmerking te komen, moeten de rozen zich gedurende drie jaar bewijzen. Onafhankelijke keuringscommissies keuren de rozen op vier vaste momenten in het jaar. Andere plaatsen waar Excellence Roses staan, zijn de Rozenhof in Lottum, rosarium Winschoten en het Proefcentrum voor Sierteelt in het Belgische Destelbergen. Rosarium Rivierenhof in Antwerpen wordt de komende jaren gerenoveerd.

KVBC
De keuringen zijn een activiteit van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) is ingehuurd om de keuringen te coördineren en de resultaten te verwerken. Ieder jaar worden de nieuwe Excellence Roses bekend gemaakt. De bestaande Excellence Roses zijn op de site van de KVBC, www.kvbc.nl, te vinden onder het kopje keuringen.

bron: Anthos

Publicatiedatum: