Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WAC opent nieuwe rozenproeftuinen in Ecuador en Colombia

Wagagai Agriom Combination (WAC) opent nieuwe rozenproeftuinen in Ecuador en Colombia. Op beide testlocaties zijn in 2018 enkele honderden WAC-selecties aangeplant. "Op de open dagen in maart presenteren we die graag aan potentiële klanten", zegt Agriom-directeur Jaap Stelder.

Edgar Orjuela (links midden) en Martin Yepes (rechts), WAC vertegenwoordigers in respectievelijk Ecuador en Colombia, keuren een bed Bali op de nieuwe WAC-proeftuin in Cayambe, Ecuador. (Fotocredits: Agriom/Jaap Stelder)

Betere mogelijkheden
De WAC-rozenproeftuin op 2800 m hoogte in Cayambe, Ecuador, is gevestigd op kwekerij Flowerfest. Voorheen had WAC een proeflocatie bij Fiscella in Cayambe, maar die samenwerking is opgezegd omdat Flowerfest betere mogelijkheden biedt, verklaart Stelder. "Zuid-Amerika is een belangrijke markt. We willen Zuid-Amerikaanse telers graag laten kennismaken met het assortiment van WAC en richten ons niet langer alleen op de afzet in Afrikaanse productiegebieden."

Binnen WAC hebben verdelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel en de Ugandese producent Wagagai hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van nieuwe selecties.

Veelbelovende uitblinkers
Dat Zuid-Amerikaanse producenten geïnteresseerd zijn in het WAC-sortiment blijkt uit het feit dat Ecoroses, een kwekerij op 3100 m hoogte in Machachi, Ecuador, in oktober vorig jaar een proefbed met Bali aanplantte. "Deze roos met flamingokleurige bloemblaadjes aan de buitenkant en een crèmekleurig hart is echt een uitblinker, maar dat geldt zeker ook voor de tweekleurige Catch en bepaalde selecties die nog onder nummer staan", meent Stelder. Het WAC-sortiment op de rozenproeftuin in Ecuador is te zien tijdens de open dagen die eind maart worden gehouden.

Wat later in het seizoen worden ook open dagen gehouden op de WAC-proeflocatie op 2700 m hoogte in Colombia bij Unique Collection Farms in Savanna de Bogota. "Onze selecties daar zijn wat later aangeplant en in een iets minder vergevorderd groeistadium. Maar ook die willen we natuurlijk tonen aan geïnteresseerde producenten. Het zag er goed uit toen ik er in januari was, dus dat belooft wat."

Voor meer informatie:
WAC International
Jaap Stelder
T: +31 6 5140 8341
E: jaap.stelder@agriom.nl
www.agriom.nl
www.wac-international.com

Publicatiedatum: