60 vernieuwde rozenoogstwagens voor Porta Nova

Onlangs rolden ze de rozenkwekerij van Porta Nova binnen: zestig nieuwe rozenoogstwagens. Afzender was Steenks Service die in samenwerking met de rozenkweker en tuinbouwleverancier Berg Hortimotive een verbeterde rozenoogstwagen ontwikkelde.

Het ontstaan van de nieuwe rozen oogstwagen
"Het idee voor de nieuwe en verbeterde rozen oogstwagen is voortgekomen uit een klantvraag van rozenkweker Porta Nova uit Waddinxveen", meldt Steenks. "Het bedrijf was namelijk op zoek naar een manier om het oogsten van rozen te vergemakkelijken en had daarom dringend behoefte aan een stevige, in hoogte verstelbare oogstwagen."

"Op basis van de bovenstaande eisen zijn onze technici, in nauwe samenwerking met Porta Nova, aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een prototype. Het prototype is vervolgens uitvoerig in de kas getest en na het doorvoeren van een aantal wijzigingen was de realisatie van een productiemodel de volgende stap. Berg Hortimotive, specialist in buisrailwagens, heeft de productie van de nieuwe rozen oogstwagen vervolgens op zich genomen."

Tevreden rozenkweker 
Het resultaat is een buisrailwagen met twee oogstcontainers, waarin de rozen netjes rechtop bewaard kunnen worden. De oogstcontainers zijn net als het plateau in hoogte verstelbaar, zodat er afhankelijk van het gewas volledig ergonomisch gewerkt kan worden. De nieuwe rozen oogstwagen heeft een maximale snelheid van 70 meter per minuut en kan bediend worden met een heupschakelaar, zodat medewerkers hun handen op ieder moment vrij hebben. 

Porta Nova werkt inmiddels naar volle tevredenheid met de door haar bestelde rozen oogstwagens, waarvan er tot op heden al meer dan 60 geleverd zijn.

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
T +31(0) 174 510 266
F +31(0) 174 518 326
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven