Vijftien studenten plantenteelt van scholen uit het hele land namen van 28 t/m 30 mei deel aan een driedaags onderwijsprogramma zaadveredeling.

De roadshow veredeling, die dit jaar gehouden werd in het ClusiusLab, biedt studenten een gevarieerd programma met presentaties, workshops, bedrijfsbezoeken en masterclasses.


Foto: Clusius College

Toonaangevende organisaties en professionals namen de studenten op sleeptouw in de innovatieve wereld van het veredelen. De inspirerende presentaties van organisaties zoals SeedValley, Syngenta en Monsanto konden rekenen op ademloze toehoorders. De praktische workshops: weefselkweek, DNA-technieken en het kruizen van Phalaenopsis gaven direct de ruimte om kennis in praktijk te brengen.

Dag twee van de roadshow bestond uit bedrijfsbezoeken in SeedValley, dé plek voor ontwikkeling van planten en zaadtechnologie in de wereld. De deuren van Groot en Slot, Syngenta, PanAmSeeds en Incotec gingen voor de studenten even open. De dag werd afgesloten met een rondleiding bij BeJo zaden.

Als toegift eindigde de roadshow met presentaties van de deelnemende studenten en een masterclass van prof. dr. Michel Haring (UVA) over zaadfysiologie en zaadkieming. Een driedaagse die de studenten weer een stap dichter heeft gebracht naar de vak professional van de toekomst.

Bron: Clusius College