Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Breeding Accel

Vier veredelaars vormen kennisplatform

Al ruim vier jaar werken 4 grote sierteeltbedrijven nauw samen op het gebied van veredeling: KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding en Sion Young Plants. Tezamen vormen deze onafhankelijke familiebedrijven Breeding Accel, een innovatief kennisplatform waarin de individuele bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen.


De afgevaardigden van de 4 top veredelaars: Robert Ilsink (Interplant Roses), Ed Moor (Sion), Aad van der Knaap (KP Holland) Peter van de Pol (Schoneveld Breeding).

"Het doel van dit platform is om de time-to-market te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Door de niet-concurrerende genetica van de bedrijven is de transparantie en samenwerking maximaal."

Time-to-market versnellen

De officiële ondertekening vond plaats in Naaldwijk bij KP Holland. 'Door de exclusieve samenwerking van onze 4 bedrijven bundelen wij onze krachten en faciliteren wij de uitwisseling van kennis. Uiteraard profiteert ook onze klant - de kweker - van de samenwerking: kwalitatief beter uitgangsmateriaal en snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

"We streven ernaar de time-to-market te versnellen. Door de nieuwste technieken wordt het daarnaast beter mogelijk om onderscheidende eigenschappen in producten te realiseren. Bijkomend voordeel voor onze klant is dat men hierdoor toegang heeft tot een zeer brede range producten: rozen, kalanchoë, spathiphyllum, curcuma, primula, ranunculus, cyclamen, campanula en phalaenopsis”, aldus woordvoerder Peter van de Pol, directeur-eigenaar van Schoneveld Breeding.

Tijdens de Flower Trials van 12 tot en met 15 juni presenteren de veredelaars de samenwerking aan hun relaties. De nieuwe website is vanaf nu online.

Voor meer informatie:
Breeding Accel
www.breedingaccel.com

Publicatiedatum: