Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Camelia wint weer aan populariteit"

De veelzijdigheid van de Camelia heeft ervoor gezorgd dat de bloem wereldwijd weer aan populariteit heeft gewonnen. Zijn veelzijdige uiterlijk, samen met het aantal beschikbare selecties, bloemkleuren en typen en de vele mogelijkheden van de bloem hebben allemaal bijgedragen aan deze trend. De Camelia Volunteer is ontwikkeld in Nieuw-Zeeland door de bekende Magnolia veredelaar Mark Jury en vernoemd naar het Jaar van de Vrijwilliger (2001). Deze toevallig ontstane zaailing heeft grote rozetvormige rozerode bloemen met een opvallende witte rand. 

Als medium struik is de Camelia Volunteer zeer geschikt als tuinplant of solitaire heester of in plantenbedden. Ze doen het ook goed als leiboom of vormhaag. De variëteit groeit goed in de volle zon, vooral als het goed geïrrigeerd wordt. Het is echter het meest ideaal als de camelia half in de schaduw staat. De variëteit kan een beetje verbranden bij extreem hoge zomertemperaturen. Ook kou wordt goed getolereerd en de camelia groeit goed in gemiddelde tot subtropische gebieden. 

Meststoffen moeten in de lente aangebracht worden door middel van een 8-9 maanden gecontroleerde bemesting. De Camelia Volunteer is bovendien resistent tegen ziekten en plagen. 

Camelia's zijn leden van de thee (Theaceae) familie en zijn afkomstig uit de kust en bergregio's van Oost-Azië. De Camelia Volunteer groeit uit tot een hoge heester of smalle boom van tot wel 2 meter hoog. Het gebladerte heeft een glanzende donkergroene kleur en de variëteit produceert bloemen van het eind van de winter tot het eind van de lente. 

Voor meer informatie:
Anthony Tesselaar International Pty Ltd
327 Monbulk Road,
SILVAN, Victoria 3795, Australia
T: +61 3 9737 9568
F: +61 3 9737 9899
[email protected]
www.tesselaar.com
Publicatiedatum: