Op de RHS Chelsea Flower Show in Londen is de nieuwe hortensia-hybride Runaway Bride 'Snow White' uitgeroepen tot 'Plant van het Jaar 2018', gevolgd door Eryngium x zabelii 'Blue Waves' en Helianthus annuus SunBelevable 'Brown eyed Girl'.

Runaway Bride is een geheel nieuwe klasse van interspecifieke hortensia-hybride - gemaakt door Ushio Sakazaki - die niet alleen bloeit aan het einde van de stelen, maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen.Vrijwel alle hortensia cvs bloeien van eindknoppen die zich in het voorgaande jaar ontwikkelden. De Runaway Bride bloeit niet alleen van eindknoppen, maar ook van vrijwel alle zijknoppen langs de elegante, gebogen stelen. De zijknoppen produceren eerst 2-3 bladparen, daarna de bloemhoofdjes. De randbloeiers worden omrand met grote, elegante, steriele, zuiver witte bloempjes, vaak gespoeld met roze tijdens koeler weer.


Door de unieke bloemvorm en slingervormige stengels kan dit type hortensia worden uitgegroeid tot volledig nieuwe productvormen. Naast in standaardpotten- en bakken kan Runaway Bride ook worden gekweekt in hangende manden op latwerken, piramides, pilaren en meer.
In het seizoen 2018 is Runaway Bride alleen verkrijgbaar via postorderbedrijven (Baldur Garten, Thompson & Morgan); de officiële retaillancering met full-sized, bloeiende, voltooide planten is gepland voor de lente van 2019.

Cultivaris GmbH werkt als licentiegever voor deze soort in Europa met hortensia-professionals in heel Europa om een ​​topkwaliteit in de detailhandel te garanderen.


 

Cultivaris GmbH werkt ook nauw samen met Media Concept Schweiz en Gregg Marketing aan de creatie en implementatie van een ​​pan-Europese marketingcampagne - zowel op B2B- als B2C-niveau - met verschillende POS-materialen, bedrukte potten, etiketten, enz.

EUPBR- en USPP-aanvragen zijn ingediend voor Runaway Bride 'Snow White' onder de benaming USHYD0405; de merken Runaway Bride en Garland zijn geregistreerd als handelsmerken.

Voor meer informatie:
Cultivaris
cultivaris.com