Veel limonium hybridesoorten verspreiden vaak een onprettige geur wanneer ze aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Daarom nam de vraag naar dit ras in de jaren negentig af en is het daarna nooit meer gestegen. Nu krijgt deze soort een tweede kans. Na 10 jaar veredelen, selecteren en testen kon Ball SB een geurloze limonium op de markt brengen met de naam Skylight. Het werd vorig jaar geïntroduceerd en er is vanaf nu plantenmateriaal beschikbaar voor kwekers.


Lourdes Reyes tijdens de IFTF in Vijfhuizen met de Klara Skylight

"De limonium is een geweldige bloem voor zowel de groeiende boekettenmarkt als voor bloembossen. Sommige oude variëteiten zoals Misty werden echter niet meer door bloemisten gebruikt of door consumenten gekocht, dus ging het uit de markt. En nu brengen we hem graag weer terug,” vertelt Lourdes Reyes van Ball SB.


"De bloemen en kelk staan stevig op de stelen."

Voor veredelaar Ball SB was het een grote uitdaging om met een variëteit te komen die de typische limoniumgeur niet heeft. Maar de hybride limonium die ze na 10 jaar veredelen hebben kunnen produceren, is niet alleen geurloos maar heeft ook goede kweek- en producteigenschappen. De nieuwe variëteit Skylight is in Israël veredeld. "Het is een zeer productieve variëteit met sterke stelen, een grote productiviteit en een geweldige bloemkleur. Het is gewild in de markt vanwege het grote volume, ZONDER de geur,” lacht Lourdes.

"Wanneer je een bloem in films, tijdschriften of op de catwalk van de modeshowweek in Parijs of Milaan ziet, dan weet je dat een bloem officieel ‘in’ is!"

Voor meer informatie
BallSB
Lourdes Reyes
lreyes@ballsb.com
www.ballsb.com