Adviseurs krijgen college over Het Nieuwe Telen

Maandag 18 september vond in Zoetermeer de jaarlijkse studiemiddag over Het Nieuwe Telen (HNT) voor teeltadviseurs plaats. LTO Glaskracht Nederland organiseert deze bijeenkomst jaarlijks in het kader van het programma Kas als Energiebron, het actie- en innovatie programma voor energiebesparing en verduurzaming van de overheid en het bedrijfsleven.Hoofdspreker was prof. Corné Pieterse, hoogleraar plantmicrobe interacties aan de Universiteit van Utrecht. Hij ging in op het thema plantweerbaarheid, wat een belangrijk aandachtspunt is bij het doorontwikkelen van HNT. Telen in balans is een sleutelbegrip, zowel voor plantweerbaarheid als bij energiezuinig telen.

In de twaalf workshops gingen vijftig teeltadviseurs en onderzoekers samen de diepte in om de ervaringen uit de praktijk te combineren met de nieuwste inzichten uit het onderzoek. Ervaringen werden uitgewisseld over het schermen tegen uitstraling, de toepassing van Ventilation Jet of Airmix en hoe de verdamping in de kop van het gewas gestimuleerd kan worden. Ook waren er workshops die in gingen op de toepassing van HNT in bepaalde teelten, zoals tomaat, komkommer en sierteeltgewassen.

Het begint duidelijk te worden dat HNT geland is in de praktijk, maar nog steeds verder doorontwikkelt. Het is een goede gewoonte in de glastuinbouwsector dat hierbij gezamenlijk wordt opgetrokken door zowel telers als onderzoekers en adviseurs.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Aat Dijkshoorn)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven