Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FlowerTrials : Vier op vijf veredelaars ontving meer bezoekers

Met 7.135 geregistreerde bezoekers uit 67 verschillende landen is 2017 een succesvol jaar voor de FlowerTrials. Het totaal aantal bezoekers in Nederland is aanzienlijk gegroeid. Het Westland ontving er 5.557 – 6% meer dan in 2016. Ook in de regio Aalsmeer namen net als in voorgaande jaren de aantallen toe, tot een totaal van 3.635 belangstellenden (een groei van 4,4%). Veel mensen bezoeken beide regio's, waardoor de toename voor Nederland in zijn geheel 3,5% is. Dit komt neer op een totaal aantal bezoekers van 6.395. De Duitse regio Rheinland Westfalen zag in 2016 heel veel extra mensen toestromen, maar kende dit jaar een lichte daling in de bezoekersaantallen. Dat komt waarschijnlijk door Sacramentsdag, een aan Pasen gerelateerde feestdag die in grote delen van Duitsland gevierd wordt en die dit jaar in week 24 viel. In totaal meldden vier van de vijf exposanten dat ze meer bezoekers hebben verwelkomd dan vorig jaar.Meer locaties per bezoeker
Mensen die naar de FlowerTrials gaan, halen graag het maximale uit hun bezoek. Het aantal bezochte locaties nam toe met 11%, waarbij een totaal van 35.725 individuele bezoeken werden geregistreerd. De gemiddelde bezoeker heeft dus vijf locaties bezocht. Aangezien op veel locaties verschillende veredelaars hun producten lieten zien, hebben de belangstellenden de facto veel meer dan vijf exposanten bezocht. De nieuwe routeplanner heeft bezoekers zeker geholpen om hun trip efficiënter te plannen.

Opvallend was de sterke toename van het aantal bezoekers uit Colombia, de belangrijkste sierteeltproducent van het Amerikaanse continent. Zo was er een aanzienlijke delegatie van de Colombiaanse telersassociatie aanwezig. Ook de belangstelling uit Azië blijft toenemen, wat bleek uit de groei van het aantal bezoekers uit Japan, Korea en China – een weerspiegeling van het belang van de handel met kwekers en retailers uit dit werelddeel. Daarnaast kwamen er meer mensen uit Israël, Iran en de Verenigde Staten naar de FlowerTrials.Gill Corless, voorzitter van het FlowerTrials-bestuur: “Mooi om te zien dat onze nieuwe slogan ‘where plants meet people’ afgelopen week bevestigd werd. De feedback die ik van veel bezoekers heb gekregen, toont nogmaals het succes van de FlowerTrials-formule aan: 59 afzonderlijke veredelaars die het beste uit hun assortiment tonen aan kwekers, handelaren en kopers uit de hele wereld. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle exposanten te feliciteren met de hoge kwaliteit van hun displays. Dankzij hun inzet blijft de FlowerTrials het belangrijkste evenement rond pot- en perkplanten op de sierteeltkalender.”

FlowerTrials 2018
De FlowerTrials-deelnemers openen volgend jaar wederom in week 24 hun deuren, nl. van 12 t/m 15 juni 2018.

En heeft u onze fotoreportage gemist? Bekijk hem hier alsnog!

bron: FlowerTrials
Publicatiedatum: