Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roselily 'Dejima' gedoopt in Japan

Burgemeester Tomihisa Taue van Nagasaki heeft onlangs de lelie ‘Dejima’ van kwekersvereniging Roselily gedoopt in Japan. Hij verrichtte deze handeling samen met directeur Kris Schiermeier van het Japanmuseum SieboldHuis en lelieteler Frans Langelaan.



De dubbele lelie ‘Dejima’ is afkomstig uit de tweede generatie van het Roselily-assortiment en wordt gekenmerkt door zijn egaal witte kleur. De cultivar is redelijk snel in de broeierij en heeft sterke knoppen.



De officiële doop van de lelie herdenkt de 150e sterfdag van Japan kenner Philipp Franz von Siebold (17 februari 1796- 18 oktober 1866). Tevens markeert de doop de feestelijke heropening van de gerenoveerde handelspost Dejima in de baai van Nagasaki. Dit kunstmatige eiland is Japans nationaal erfgoed.



In 1823 kwam Von Siebold aan op Dejima met de opdracht informatie te verzamelen over Japan om de handelsrelaties met Nederland te verbeteren. Von Siebold verzamelde onder meer planten, dieren en zaden. Hij bracht ruim 730 Oost-Aziatische gewassen mee uit Japan, waaronder lelies. Tegenwoordig is zeventig procent van alle struiken en bomen in Nederlandse tuinen en parken van Oost-Aziatische oorsprong.



Bron: Bloembollen Visie / Foto's: Facebook Roselily
Publicatiedatum: