Hans van den Heuvel, Dümmen Orange;

'Onduidelijke status new breeding technologies loopt ons voor de voeten'

In onderstaande video gaat managing director R&D bij Dümmen Orange Hans van den Heuvel in op wet -en regelgeving m.b.t. de zogenaamde 'new breeding technologies'.

Wereldwijd neemt de vraag naar land en tuinbouwproducten, inclusief bloemen, toe. Aan de andere kant nemen de daartoe beschikbare middelen af en willen we het milieu steeds meer ontzien, aldus Hans. "Maar toch kan het en wel door innovatie. We kunnen producten met een hogere productiviteit genereren, met meer restricties tegen ziekten en plagen en toleranties tegen zout, hitte, droogte etc. (...) Maar wat ons nu voor de voeten loopt is een onduidelijke status van een aantal van de New breeding technologies. Hierdoor ontstaat er voor ons een ongelijk speelveld, zowel tussen EU en de rest van de wereld, als ook daarbinnen tussen groot en klein."Genentische variatie is de aanjager van innovatie in onze sector en regelgeving dient op korte termijn duidelijk te worde", aldus Hans.

Dümmen Orange is een bedrijf dat gespecialiseerd is in veredeling- en ontwikkeling van snijbloemen, potplanten, perk- en vaste planten. Het bedrijf heeft meer dan 6.000 mensen wereldwijd in dienst. Naast een groot marketing- en verkooporganisatie heeft Dümmen Orange een fijnmazig netwerk van productielocaties.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.