Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende ideeën en introducties op Future Green City

De vakbeurs Future Green City in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch, die van 24 t/m 26 november wordt gehouden, staat in het teken van duurzame stadsinrichting en toont de nieuwste technieken op het gebied van groen, waterhuishouding, stedelijke ontwikkeling, milieu en bouw. De beurs is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig bezig is met de gevolgen van klimaatverandering en leefbaarheid van steden in de toekomst.Opvallende introducties
Een van de vele introducties is de Groundfridge, de 'tuinkoelkast van de toekomst'. De in de (volks)tuin ingraafbare en manshoge koelruimte speelt in op de behoefte van mensen met een eigen moestuin om geoogste groenten en fruit op een duurzame en energievrije wijze te bewaren. De koelkelder met een constante temperatuur van 10 graden Celsius zorgt door zijn bolle vorm bovendien voor dynamiek in de tuin.
Klauter- en relaxboom
Boomkwekerij Ebben uit Cuijk heeft de 25-jarige haagbeuk zo opgekweekt dat er ook onder aan de stam horizontale, dikke takken groeien, zodat klauteren eenvoudig wordt. Deze boom wordt door de kweker op de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 geschonken aan de gemeente Den Bosch om zo spelen van kinderen in de natuur te bevorderen. Leerlingen van de Antonius Abt-school uit Den Bosch mochten hem vast uitproberen.Dezelfde kweker heeft een dakplataan zo geleid dat een levende zitbankboom is ontstaan met in de zomer een groen bladerdak. De bijzonder gevormde boom is een voorbeeld van multifunctioneel groen voor (bedrijfs)tuinen en stadsparken van de toekomst:Innovatie Award
Dan zijn er tot slot ook al prijzen uitgereikt voor beste innovaties. Met een nieuw type waterkantbeschoeiing is HIP Groen uit Driebruggen winnaar geworden van de Future Green City 2015 Innovatie Award. De tweede plaats was voor Hydrorock International en de derde plaats voor WeedControl. Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, reikte de prijzen uit.


Op foto (v.l.n.r.): Richard Dirne (tweede prijs), Egbert Hogendoorn (winnaar), Bert van Loon (derde prijs) en Egbert Roozen, directeur branchevereniging VHG.

HIP Groen wint met een duurzaam en betaalbare waterkantbeschoeiing, het zogenoemde type Gouda, als alternatief voor een hardhouten versie. Het concept bestaat uit een combinatie van Europees naaldhout en gerecyclede kunststof HDPE. Uitgangspunt van de HIP beschoeiing is om optimaal gebruik te maken van duurzaam Europees naaldhout.

Hydrorock International ontving de tweede prijs met haar innovatieve infiltratieblokken voor hemelwater. Dit is een eenvoudig, duurzaam en ecologisch verantwoord product om wateroverlast op te lossen en verdroging van gronden tegen te gaan.

WeedControl werd derde met een onkruidbestrijdingswerktuig dat zowel preventief als repressief werkt. Tevens bespaart het apparaat energie door middel van het hergebruik van hete lucht.

Het event Future Green City duurt nog t/m 26 november.
Publicatiedatum: