groeiende vraag hogedruknevelsystemen

Foto's: nieuw pand MJ Tech

Tholen - Dankzij de groei van het areaal zachtfruit, meer klanten uit andere gewassen en sterke internationale ontwikkeling wordt de vraag naar de hogedruk-nevelsystemen MJ Tech steeds groter. Het bedrijf groeide uit het pand en is verhuisd naar een nieuwe locatie.


Ruud van Aperen, MJ Tech, voor het nieuwe pand

Hogedruk nevelsystemen
De vraag naar hogedruk-nevelsystemen is in Nederland al jaren groeiende. Dat komt door de groei van het areaal zachtfruit, waar de systemen veel worden toegepast. Ook planten- en siertelers kiezen echter steeds meer voor de fijne nevel en internationaal gezien gaat het al helemaal hard. "Hier is een nevelinstallatie een van de vele tools om het klimaat te sturen. Telers in Nederland willen elke meter maximaal benutten en zetten daarvoor alles op alles", vertelt Ruud van Aperen van MJ Tech "In de VS is nevel een van de eerste, en dus belangrijkste tools om het klimaat te sturen. Het klimaat is heet, de lucht is droog. Telers in de potplanten, maar ook in de sierteelt hebben last van uitval. Met een nevelsysteem is er veel betere kwaliteit uit de kas te halen."
Nevelsysteem in de maak. Het hele systeem wordt inpandig gemaakt.

Zware omstandigheden
Naast de VS gaan de installaties ook veel naar Australiƫ, waar de omstandigheden ook droog en warm zijn. De nevel-installaties zijn aangepast daarop. "De capaciteit van de installaties voor Nederland is daar niet toereikend. We maken ze twee tot drie keer sterker." Dat blijkt ook een van de punten te zijn waarop de Nederlanders zich onderscheiden van de lokale markt. "Onze nozzles geven een sterk verfijnde mist met continu gelijke druppelgroottes en de druk is de hele tijd gelijk en hoog. Naar die kwaliteit is vraag."

Maar aan de groeiende markt zit ook een nadeel: Het bedrijf begon uit het pand te groeien! Deze zomer zijn ze daarom verhuisd: van Wernhout naar Etten-Leur. "We zitten hier vlak aan de snelweg en we hebben veel meer ruimte", laat Van Aperen zien. "Dat went snel."


Alle ruimte en direct aan de snelweg.

Ontmoet MJ Tech op de IFTF in stand C1.43

Voor meer informatie:
MJTech BV
Ecustraat 7
4879 NP Etten-Leur (Nederland)
Tel: 0031 (0) 76-597 45 03
Fax: 0031 (0) 76-597 50 76
E-mail: info@mjtech.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven