Takii Seed komt met meeldauw-resistente zonnebloem

Met de introductie van een zonnebloem die resistent is tegen de ziekte valse meeldauw viert Takii Seed haar 25-jarig bestaan in Nederland en Europa. De ontwikkeling van deze nieuwe soort, genaamd F1 Sunrich Orange DMR is niets minder dan een revolutie in de sierteeltsector. De bloem zorgt ervoor dat er minder chemicaliën nodig zijn in de sierteelt.


Foto: TakiiSeed.com

Dit meldt Profnews. Het Japanse Takii Seed werd in 1835 in Kyoto opgericht en staat wereldwijd in de top-10 van zaadbedrijven. Het bedrijf levert zowel aan de professionele als amateurmarkt. De best lopende zaden zijn groentegewassen als ui, tomaat, watermeloen en diverse koolgewassen. “Maar in Europa en met name Nederland zijn we ook heel actief in de bloemen”, aldus Hendri Veurink, product development manager flowers bij Takii Europe.

In Nederland werken 125 mensen voor het bedrijf, dat een jaaromzet van ruim 425 miljoen euro draait. “We zoeken altijd naar nieuwe rassen, die minder arbeid voor de tuinders geven en toch een hogere opbrengst per vierkante meter opleveren.” Ook verduurzaming van het vak is belangrijk. De nieuwe zonnebloem is via veredeling ontwikkeld, niet via genetische modificatie. Valse meeldauw is een bodemziekte, waarbij lange tijd geen zonnebloemen kunnen worden verbouwd. Dit wordt opgelost met de nieuwe zonnebloem.

bron: profnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.