Deel 4:

Sneak Peek FlowerTrials 2015

Tholen - Van 9 tot 12 juni doen maar liefst 49 pot- en perkplantenveredelaars mee aan de FlowerTrials 2015. Dit evenement zal plaats vinden op dertig locaties in drie verschillende regio's: het Westland en Aalsmeer in Nederland en Rheinland Westfalen in Duitsland. In de weken ervoor besteden wij hier op bpnieuws.nl meer aandacht aan dit evenement en zal er in iedere editie (van de in totaal vijf edities) van ieder deelnemend bedrijf één topproduct gepresenteerd worden. In deze vierde editie nogmaals 13 bedrijven, die hun noviteiten in de regio Westland zullen presenteren.

KP Holland - Kalanchoë Rosalina
Rosalina is de naam van een exclusieve serie gevuldbloemige Kalanchoë variëteiten. De plantvorm en het dichte bloemenscherm met gevulde bloemetjes geven deze Kalanchoë-soort een luxe en romantische uitstraling. Elk jaar worden er nieuwe varieteiten aan de collectie toegevoegd - en zo ook dit jaar. De Kalanchoë Rosalina is een sterke plant, vrijwel ongevoelig voor ziekten en beschikbaar in vele moderne kleuren: rood, roze, geel, oranje, paars, wit en zelfs tweekleurig.


D.H.M. breeding company by Lannes - DIAMANTINA TourmalineTourmalina is de naam van een serie Mandevilla's (van het type dat niet klimt). Diamantina White with Pink Eye is de nieuwste telg in de serie en trekt de aandacht met een grote witte bloem en fel roze oog. De plant bloeit van de vroege lente tot de eerste vorst.


Lily Looks - Tiny SeriesDe Tiny Series bestaat uit genetisch compacte, Aziatische soorten (ze worden 35-40 cm lang) en zijn vooral ontwikkeld voor het segment pot. Eigenschappen van de bloemen zijn verder heldere kleuren en een donker groen blad.


P vd Haak Handelskwekerij: Toscana® NixeDe Toscana Nixe is tweekleurig: donkerrood wit. Deze pelargonium maakt deel uit van de M Line .

RijnPlant Breeding: SilviaNieuwkomer in de snijanthuriummarkt is onder andere de koude tolerante ‘Silvia’. De paarse aders, bloempunt en spadix geven de zilvergroene bloem allure. Een eyecatcher in uw bloemenboeket en gemakkelijk verwerkbaar in moderne arrangementen.


Sakata: SunPatiens 'Compact Electric Orange'SunPatiens is de Impatiens voor alle weertypes. Warmte, kou, zon of schaduw - SunPatiens presteert uitstekent uw tuin. De Compact-serie is ideaal voor bloemperken, containers en balkonbakken. De Compact-serie bloeit de hele zomer en de herfst tot aan de eerste vorst. Compact Electric Orange heeft een levendige kleur, welke niet vervaagd tijdens het seizoen. Deze bloemkleur van Electric Orange wordt aangevuld met een prachtig helder blad, wat resulteert in enorme impact in de handel en in de tuin.


Schneider youngplants: CalibrachoaSchneider presenteert een nieuwe compacte serie calibrachoa's. Alle planten uit deze serie hebben een uniforme groeiwijze en een goede vertakking.


Schoneveld Breeding: Primula PricantoDit kleine zusje van onze Primula Touch Me is een mooie Primula obconica in vintage stijl. Opmerkelijk bi gekleurde bloemen vallen op in haar soort. De plant heeft een stevige en compacte bouw. Pricanto heeft net als Touch Me een lange houdbaarheid en het vervoer is in principe geen bedreiging voor deze stijlvolle plant. Pricanto is verkrijgbaar in de kleuren red, lime en blue.

Selecta Klemm: Dianthus Pillow Red + Pillow Purple


De nieuwe tuinanjers Pillow Red en Pillow Purple zijn compacte soorten met filigrane bloemen. Pillow-soorten hebben een zeer goede vertakking en hebben een platte, tapijtachtige groei. De twee soorten, in rood met donkere ster en roze met donkere ster, zijn niet alleen geschikt voor pot of hanging basket, maar ook als kruipende bodembedekker. Laat u overtuigen door het interessante sterrenpartroon van de lang houdbare bloemen en de continue bloei.

Sion: Phalaenopsis MountionPhalaenopsis Mountion is de mooie blush die een en al betrouwbaarheid uitstraalt en zeer gewaardeerd wordt door zijn mooie rose tekening die zich als een explosie over het bloemblad verspreidt


Syngenta: Viola x wittrockiana DeltaDe Viola x wittrockiana Delta is een viooltje, geschikt voor lente en herfst productie. Dit viooltje bloeit vroeg en heeft uniforme bloei. De delta soorten zijn verkrijgbaar in de kleuren diep blauw en neon violet.


Van Den Bos Flowerbulbs Fragrant Sunburst®Fragrant Sunburst - zo heet de eerste potfreesia van de Lovely serie. Een genetisch compact ras met mooie, heerlijk geurende goudgele bloemen. De Lovely serie zal de komende jaren worden uitgebreid met gelijkwaardig compact groeiende potrassen in verschillende kleuren. Fragrant Sunburst® kenmerkt zich door haar lange, mooi gevormde bloemaren (kammen), grote bloemen en de subtiele, welbekende freesiageur. De teeltduur vanaf planten tot bloei beslaat 12 weken.


Volmary: Bidens 'Pink Princess'

The Bidens 'Pink Princess' heeft grote witte bloemen met opvallende roze markeringen. Deze bolvormige groeiende planten is dicht gebladerd en heeft stevige stelen.


For more information:
FlowerTrials®
Parallel Boulevard 214d
2202 HT NOORDWIJK
The Netherlands
T: +31 71 - 364 91 01
F: +31 71 - 364 91 02
E-mail: organization@flowertrials.nl
www.flowertrials.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven