Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klok Voorverkoop is uitkomst voor Isa’s Bloemen

Bijna de helft van haar leven zit ze al in het vak. En ze is nog maar 25. Isabelle Alink opende anderhalf jaar geleden haar eigen bloemenzaak in Baarn. "Voor mijn gevoel sta ik hier al tien jaar. Ik ben er altijd mee bezig." Wat begon als baantje om haar scooter bij elkaar te verdienen, werd een super goedlopende eigen zaak.

Isabelle had niets met bloemen. "Helemaal niks". Dat veranderde op haar dertiende, toen ze een krantenwijk liep en daarmee wilde stoppen. "Ik was klaar met het fietsen door de regen. Dus vroeg ik bij de groentezaak, de kaasboer en de kapper of ze me nodig hadden. Alles beter dan kranten lopen." Maar iedereen vond haar te jong. "Mijn laatste kans was de bloemenwinkel en daar was het raak. Een week later was ik vazen aan het vullen, onkruid op de stoep aan het wieden en de winkelvloer aan het vegen."

Na een jaar mocht ze zelf boeketten en planten verkopen. Isabelle: "Als iemand vroeg hoe hij een bepaalde plant moest verzorgen, moest ik het opzoeken op internet. Ik had geen idee. De eerste keer dat ik voor een klant een boeket moest samenstellen, ging ik gewoon aan de slag. 'Zo is 'ie geworden' zei ik, en overhandigde het boeket. Met een beetje bluf, ja. Maar op mijn zestiende begon ik mijn smaak te ontwikkelen. Ik ging bloemennamen oefenen en leerde de korenschooftechniek."

Eigen bloemenwinkel
Er kwam ook bluf bij kijken toen ze twee jaar geleden een pandje te huur zag staan naast de supermarkt in Baarn. Ze had inmiddels een opleiding in horeca en ondernemerschap afgerond: "Daar leerde ik discipline." Ook werkte ze nog steeds één dag in de week in de bloemenzaak. Maar toen haar baas ermee stopte, deed zich een kans voor. "Ik zag dit pandje en wist meteen: hier moet ik mijn eigen bloemenwinkel beginnen." Ze overtuigde de makelaar met haar enthousiasme en de rest is geschiedenis.

Vijf dagen in de week is haar winkel geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag staat ze alleen in de zaak. "Voor de verdiensten zou ik ook alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open kunnen zijn. Maar voor de service ben ik er ook de andere dagen. Mijn moeder helpt soms mee, in ruil voor een bos bloemen. Oh, daar komt ze net aan. Als er bloemen moeten worden bezorgd, app ik mijn bezorger met de vraag of hij zin heeft om een rondje te rijden."

Lieve klanten
In het begin moest ze erg wennen aan het werken zonder collega's. "Maar ik heb veel lieve, vaste klanten, dus ik maak de hele dag door wel een praatje. Als ik een rouwstuk moet maken, kan ik wel drie uur bezig zijn met alleen al de rand van een bloemenhart. Zo vliegen de dagen voorbij. Op woensdag is het wat rustiger en doe ik de administratie."

Klok Voorverkoop
Klok Voorverkoop is perfect voor Isa's Bloemen. "Omdat ik vijf dagen alleen in de winkel sta, trek ik het niet om 's morgens om zes uur op de tribune te zitten. Ik koop daarom vrijwel alles via Klok Voorverkoop. Elke zondagavond en woensdagavond plaats ik mijn bestelling en de volgende ochtend haal ik het op in Ede. Dan ga ik gelijk ook even langs Groothandelscentrum Plantion. Ideaal. Klok Voorverkoop is perfect voor mij, ook omdat ik dan zeker weet dat ik alles heb. Op de tribune kun je misgrijpen. De ene keer ben ik nu wat duurder uit, maar ik kan ook geluk hebben. Met Moederdag wil bijvoorbeeld iedereen de Red Naomi. Op de klok drijf je dan met elkaar al snel de prijs op." Klein minpuntje van Klok Voorverkoop: nog niet alle kwekers maken er gebruik van. "Gelukkig staan er nu ook producten van Marginpar, een van mijn lievelingskwekers, in Klok Voorverkoop. Hopelijk gaat het aanbod verder groeien."

Bron: Plantion

Publicatiedatum: