Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf lokale helden in de bloemen gezet door de Nederlandse chrysantenproducenten

Stichting Chryson, het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenkwekers-en veredelaars, heeft een ‘Local Hero Award’ uitgereikt aan vijf lokale helden uit diverse gemeenten binnen de provincie Utrecht. Deze winnaars zijn op een verrassende wijze en in samenwerking met lokale bloemisten eens flink in de chrysanten gezet.

Stichting Chryson introduceert dit jaar voor het eerst de Local Hero Award. In vijf gemeentes binnen de provincie Utrecht is in samenwerking met lokale media gezocht naar helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. De vijf lokale helden zijn uitgekozen uit tientallen inzendingen die binnenkwamen via vrienden, familie en collega’s. De winnaars zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van ouderenzorg tot de acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap. Als dank voor hun inzet ontvingen zij namens de kwekers een ‘Local Hero Award’ en een uniek chrysantenbloemstuk.

Lokale bloemisten
Vier lokale bloemisten namen de opdracht van Stichting Chryson aan om passende en persoonlijke chrysantencreaties te maken die gebaseerd zijn op het goede werk van de lokale helden. De teams van Bloemenboutique Fonville, Abbing Buitenhof, Valentina bloemen & lifestyle en Bloemenshop 4 Roses lieten hun creativiteit de vrije loop. Met het veelzijdige assortiment aan zowel vormen, formaten en kleuren werden zij uitgedaagd in hun vakmanschap. Dat is terug te zien in de verrassende en kleurrijke creaties voor de vijf winnaars.

Kleur geven
“Namens Stichting Chryson wil ik alle vijf winnaars van harte feliciteren met hun prijs, “ aldus Jan van Ruyven, voorzitter Stichting Chryson. “Wij hebben ontzettend veel mooie inzendingen binnengekregen. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie kleine initiatiefnemers die prachtig werk doen voor hun gemeenschap en het leven van anderen kleur geven. De uiteenlopende initiatieven geven ook aan hoeveel moois er in onze omgeving gebeurt, waar velen niet van op de hoogte zijn. Daarom vindt Stichting Chryson het belangrijk om dit soort kleine initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Met de Local Hero Award en de verrassende kleurrijke chrysantencreaties hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten.”

Meet the local heroes van provincie Utrecht 2023


Flip Boerland met voorzitter Jan van Ruyven.

Flip Boerland (Utrecht-stad) voor haar werk in de Domkerk en kinderkleding ruilpunt ’t Ruilhaventje. Aan Flip werden 2 grote manden vol met chrysanten aangeboden voor in de Domkerk en een chrysantenboeket voor thuis.


Els met voorzitter Jan van Ruyven

Els (Bilthoven) voor haar werk in woonzorgcentrum d’Amandelboom. Els ontving een chrysantentaart en kleine taartpuntjes om uit te delen aan bewoners.


Laura van Nieuwenhuijze en Anouk Koreman namens Stichting Chryson

Laura van Nieuwenhuijze (Zeist) voor haar werk bij het COC Midden-Nederland, dat opkomt voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap. Flip ontvang een chrysantenhoed en boeket in de kleuren van de regenboog.


Frans Kamps

Frans Kamps (Nieuwegein) voor het oprichten en runnen van voedselbank Robin Food. Frans ontving 25 chrysantenboeketten voor hem en al zijn vrijwilligers.


Decibella met Marjan Poll van Valentina Bloemen & Lifestyle en Anouk Koreman namens Stichting Chryson.

Decibella van Toss (Maarssen) voor haar werk voor minderbedeelde inwoners van de Stichtse Vecht. Decibella ontving een groot chrysantenarrangement voor haar zelf en daarnaast nog 10 chrysantenarrangementen om uit te delen aan minderbedeelden.

Trots en eervol
Alle vijf winnaars zijn verrast en blij met het winnen van hun award, al delen zij allen de mening dat zij deze eer delen met alle andere vrijwilligers en donateurs die hen helpen bij hun missie. “Ik werd er een beetje stil van toen ik hoorde dat ik Local Hero 2023 in de provincie Utrecht was geworden. Eigenlijk vind ik het teveel eer, want ik ben nergens zonder de hulp van alle particulieren die spullen doneren. Voor mij is het winnen van deze award geen verdienste van mij alleen, maar eentje die ik deel met deze grote groep lieve mensen,” vertelt Decibella van Toss. “Het maakt mij een beetje ontroerd en verlegen om mijzelf de Local Hero van Zeist te mogen noemen. Het is een geweldige pluim en eer, dat wil ik met trots uitdragen,” vult Laura van Nieuwenhuijze aan.

Just chrysanthemum for the win
De verkiezing van lokale helden vormt onderdeel van de collectieve promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum for the win’. Een campagne die laat zien dat je met chrysant een winnaar in handen hebt waarmee je met volume, kleur, houdbaarheid en creativiteit kunt scoren bij de consument. Maar dus ook een bloem om winnaars mee te belonen. Met de verkiezing van lokale helden is gestart in de provincie Utrecht. Stichting Chryson zal deze verkiezing echter verder gaan uitrollen. Lokale bloemisten die ook graag een verkiezing voor een lokale held in hun regio willen opzetten, kunnen dit aangeven via [email protected].

Foto credits: ©Justchrys.com

Voor meer informatie
Stichting Chryson
Promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum for the win’
www.justchrys.com/nl/over-just-chrys

Publicatiedatum: