Aftrap tijdens GreenTech:

Biobest Academy inspireert telers en ondersteunt technische expertise

De Biobest Academy is een e-learning platform dat de kennis en het begrip van IPM wil vergroten. Het e-learning platform bevat 30 modulaire cursussen die de algemene concepten en principes van IPM, bestuiving door hommels en gewasverkenning behandelen. Ook zitten er geavanceerde modules in gericht op technische managers en adviseurs. Volgens Biobest Academy Manager Neal Ward hangt het succes van IPM af van kennis. Met dit nieuwe platform wil Biobest een bron aanbieden waar collega's, distributeurs en klanten informatie kunnen halen om zo goed mogelijk plagen te kunnen bestrijden.

"Stap één was de ontwikkeling van een waardevolle, gemakkelijk toegankelijke bron voor onze eigen technische teams, zodat we telers het allerbeste advies konden geven. Nu zitten we in de volgende fase; op GreenTech lanceren we de Biobest Academy voor een extern publiek. Op die manier kunnen ook distributeurs, telers en iedereen die geïnteresseerd is in duurzame IPM-praktijken er hun voordeel uithalen."

"Of het nu gaat om het leren identificeren van belangrijke plagen en ziekten in je gewas, het begrijpen van de complexe biologie van hyperparasitisme bij bladluizen of het leren omgaan met geavanceerde cannabisteelttechnieken, de Biobest Academy heeft een cursus voor jou”, zegt Neal. "De interactieve e-learningmodules bieden onze cursisten een gevarieerde en boeiende leerervaring, waardoor ze de kennis opdoen die nodig is om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en, uiteindelijk, IPM te gebruiken om een beter gewas te telen."

"Het heeft drie jaar geduurd om de centrale kennisbank samen te stellen. De gegevens zijn afkomstig van ons internationale team van IPM- en Pollination Specialists en R&D- en productmanagers."

Dankzij de modulaire opbouw kunnen gebruikers hun leerervaring aanpassen aan hun behoeften. De cursussen eindigen met een kort examen en als de cursisten slagen, krijgen ze een certificaat. In het Verenigd Koninkrijk komen de cursussen in aanmerking voor BASIS-beroepsontwikkelingspunten, iets wat Biobest in de toekomst zal uitbreiden naar andere landen. Alle cursussen worden in het Engels gegeven, sommige zijn ook beschikbaar in het Nederlands en binnenkort ook in het Frans en Spaans. Een selectie van de basiscursussen is gratis.

"IPM staat niet stil", zegt Neal. "Terwijl er voortdurend nieuwe plaag- en ziektedreigingen opduiken in gewassen, is er ook een gestage stroom van duurzame nieuwe Biobest oplossingen. Daarom zal de Academy blijven evolueren, met nieuwe inhoud die wordt toegevoegd en bestaande inhoud die regelmatig wordt herzien, zodat gebruikers op de hoogte blijven van de nieuwste IPM-ontwikkelingen."

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.