Overheid en bedrijfsleven zetten in op gezamenlijke internationale tuinbouwpromotie

Verschillende overheids- en tuinbouworganisaties slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinbouwsector internationaal te promoten rondom GreenTech Amsterdam (13-15 juni 2023). Dutch Greenhouse Delta laat weten dat het collectief een gezamenlijk programma aankondigt om Nederland te positioneren en zakelijke connecties te leggen met relevante internationale partners.

In de week van GreenTech, bezoeken tientallen internationale delegaties Nederland op uitnodiging van de deelnemers van het Strategisch Beurzen Programma. Dutch Greenhouse Delta, GreenTech, AVAG, World Horti Center, RVO en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben de handen ineengeslagen om connecties te leggen met potentiële partners voor langdurige samenwerkingen en nieuwe zakelijke mogelijkheden in het buitenland.

Het collectief presenteert het Nederlandse tuinbouwcluster in het “Netherlands Pavilion” in stand 728 in hal 5. Daarnaast is er een programma samengesteld om Nederlandse best practices over te brengen en connecties te leggen met inkomende besluitvormers, beleidsmakers, investeerders, retailers en hightech telers. Zij zijn onder meer afkomstig uit Japan, China, India, Iran, Irak, Saoedi Arabië, Qatar, Canada, Verenigde Staten en diverse Europese landen.

Programma
De week wordt op maandag 12 juni afgetrapt met een exclusief netwerkdiner in het World Horti Center, waar delegatieleden kennis zullen maken met bedrijven uit het Nederlandse tuinbouw cluster. Het programma wordt dinsdag 13 juni hervat in RAI Amsterdam met de opening van GreenTech, waarna de delegaties een uitgebreid bezoek aan de beurs kunnen brengen waar meer dan 500 bedrijven hun innovaties op het gebied van tuinbouwtechnologie presenteren.

Ook organiseert het cluster op 13 juni een netwerklunch en drie seminars op de Visions Stage met sprekers die ingaan op mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, robotisering en water schaarste, waar het Nederlandse tuinbouwcluster oplossingen voor biedt.

  • 10:00 – 10:45 | Climate, CEA & Techhnology; Een dialoog met Jaime de Bourbon de Parme en Hidde Boersma over de cruciale rol van de tuinbouw in mondiale uitdagingen.
  • 11:00 – 11:45 | JaNeth Onshitsu Robotto: Het ontwikkelen van next level kasrobotica; Het versnellen van kasrobotica vereist internationale samenwerking. Japan en Nederland bundelen hun krachten om dit te realiseren.
  • 12:00 – 12:45 | Innovative Solutions for Global Water Challenges: Een dialoog met deskundigen Peter Kamp (Priva), Anna Woronowicz (Grodan) en Arjan Braamskamp (Netherlands Water Partnership)

Tevens worden delegaties ondersteund met organisatie van locatiebezoeken aan het bedrijfsleven, World Horti Center en rondleidingen over GreenTech.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Tel.: +31 6 25 27 60 71
info@dutchgreenhousedelta.com
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.