5000 bezoekers uit 87 verschillende landen op FlowerTrials

Het aantal bezoekers aan de FlowerTrials uit de grootste, niet-Europese sierteeltlanden was dit jaar hoger dan vorig jaar. Bezoekers kwamen uit 87 verschillende landen. Deelnemers geven aan dat het leggen en onderhouden van internationale contacten een van de belangrijkste redenen is voor deelname.

P.S. Onze fotoreportage al bekeken? Zo niet dan zeker even doen natuurlijk, u vindt hem hier.


Van linksboven mee met de klok: Liat Lavie en Micha Danziger van Danziger; Suzanne Kooi en Eva Wijnker- van der Cruijsen van PanAmerican Seen; Janneke Versteeg van Schneider Youngplants; en Remco Wertwijn van Florensis

Vergelijkbare opkomst; meer bezoeken
Het totaal aantal FlowerTrials-bezoekers bedroeg dit jaar iets meer dan 5000, vrijwel hetzelfde als in 2022. Uit de cijfers blijkt dat het aantal internationale aanwezigen is gestegen, terwijl het aantal binnenlandse en Europese bezoekers licht is gedaald.

Gill Corless, FlowerTrials-voorzitter: ''Vorig jaar was de eerste mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten na een Covid-pauze van twee jaar. De meerderheid van de aanwezigen bestond toen uit Europeanen, omdat er nog onzekerheden waren in het intercontinentale reisverkeer. De balans tussen Europese en overzeese bezoekers is nu hersteld. Het is veelzeggend dat bijna alle 29 locaties een hogere opkomst kenden ten opzichte van vorig jaar. Bij een vergelijkbaar aantal bezoekers betekent dit dat het aantal bezoeken per persoon is toegenomen. De toename van internationale aanwezigen heeft hier zeker aan bijgedragen, maar ook de aantrekkelijke locaties en het stralende, zonnige vroege zomerweer hebben ongetwijfeld geholpen."

Stemming in de markt
De FlowerTrials-leden bevestigen dat het een moeilijk seizoen is geweest, mede door de hoge energieprijzen en het onzekere consumentenvertrouwen. Het voorjaar was in de belangrijkste Europese landen nat en koud, maar met de komst van de warme periode in mei schoot de verkoop omhoog. Dit positieve nieuws werkte duidelijk door op de deelnemers en bezoekers. De overheersende stemming was er een van hoop, vooruitblikkend op de uitdagingen en kansen van het volgende seizoen.

Volgend jaar wordt de FlowerTrials gehouden in week 24, van 11 t/m 14 juni 2024.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.