VIP Roses lanceert eigen veredelingsprogramma

Tholen - In 2021 is VIP Roses begonnen met de veredeling van eigen rozen. Dit nieuwtje, dat de heren Sassen tot nog toe onder de radar hebben gehouden, mag nu de wereld in en dat kan maar één ding
betekenen: er zit wat moois aan te komen.

Het grote voordeel van eigen veredeling is dat je, mits je het goed doet en er allicht net een beetje geluk bij hebt, daadwerkelijk unieke soorten in de markt kunt zetten. "Door dit in eigen beheer te doen, dus nieuwe cultivars in kleine aantallen aan te planten, en deze vervolgens goed te promoten via social media, is er meer kans op succes", weet Marc.

Of VIP Roses dit gaat lukken moet blijken, maar gezamenlijk hebben de drie broers zo’n beetje 100 jaar aan ervaring in de vingers. Ondertussen is de veredeling zelf in handen van de zoon van Ed, Rowan Sassen, die zich op zijn beurt weer in belangrijke mate verlaat op Lex Vooren, die in het verleden zelfstandig rozenveredelaar was.

VIP Roses teelt op drie locaties, de veredeling geschiedt geheel aan de Molenkade 5 in Nieuwveen. Eventuele toekomstige commerciële rassen die eruit voortkomen, - iets dat nadrukkelijk niet het doel is maar tegelijkertijd iets is dat onvermijdelijk is aan (succesvolle) veredeling - zullen in samenwerking met Schreurs in de markt worden gezet.

In de veredeling wordt primair ingezet op exclusievere soorten, seizoensrozen in pastelkleuren die vooral bestemd zijn voor evenementen en bruiloften. Daar ligt immers de kracht van het bedrijf: ambachtelijk, met de seizoenen mee en zo natuurlijk en schoon mogelijk de mooiste rozen telen. Wie daar meer over wil weten moet zeker dit artikel er nog eens op na slaan.

De mannen zijn enthousiast, er komen mooie soortjes aan en de activiteit wordt binnenkort zelfs formeel ondergebracht in een nieuwe bv, VIP Breeding. De nieuwe nummers zijn volgende week te bewonderen op de locatie van Schreurs aan de Hoofdweg 81 in De Kwakel.

Voor meer informatie:
VIP Roses
info@viproses.com
www.viproses.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.