Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Bloemen bij de kroning van The King and The Queen Consort

Seizoensbloemen en -planten uit het hele Verenigd Koninkrijk zijn aangekomen bij Westminster Abbey voor de kroning van The King and The Queen Consort. 

Van het eiland Skye tot de kust van Cornwall, en van de bergen van Snowdonia tot Tobermore in Noord-Ierland, er zijn meer dan 120 soorten bloemen gekweekt door meer dan 80 leden van Flowers from the Farm verspreid over de UK.

De arrangementen, ontworpen door Shane Connolly & Co weerspiegelen de liefde van het Koningspaar voor de natuur, hun gedeelde passie voor tuinieren, en tonen het beste van het Britse platteland in de lente.

Bij de Great West Door van Westminster Abbey worden hoge gevormde taxus bomen geplant met een weide van wilde grassen en sleutelbloemen en viooltjes.

Na de kroning zullen de taxussen opnieuw worden geplant in de nieuwe biodiverse tuin in Sandringham, die open zal zijn voor het publiek, als een blijvende herinnering aan de kroning. 

In navolging van de kleurrijke Britse bloemenweelde die te zien is op de handgeschilderde uitnodigingen voor de kroning van Hunne Majesteiten, zullen verse lentebloemen, die symbool staan ​​voor de herinnering, het graf van de onbekende soldaat omlijsten.

Te zien gaan zijn: takjes rozemarijn, laurier voor deugdzaamheid, boshyacinten en vergeet-mij-nietjes voor standvastigheid van liefde, narcissen voor ridderlijkheid, sleutelbloemen, lila voor herinneringen aan de jeugd.

Lelietjes-der-dalen en auricula's, die ook te zien waren in het bruidsboeket van koningin Camilla in 2005 worden in de bloemdecoraties verwerkt.

Arrangementen bevatten ook Helleborus - een favoriet van koning Charles zoals te zien was in zijn knoopsgat tijdens het huwelijk.
In arrangementen bij het entree van het Coronation Theatre worden kamperfoelie, tulpen, ranonkels, bloesem, jasmijn, aquilegia en bladeren van rozemarijn, berk, laurier en hazelaar, en wilde brem verwerkt. Het groen werd op het eiland Skye gekweekt.

Takken van bloeiende struiken en bomen uit de vijf tuinen van de the RHS op de Britse eilanden zullen het hoofdaltaar sieren, inclusief takken van Dawyck-beukenbomen die geplant werden door koningin Elizabeth II en prins Philip in 1978.

Veel natuurlijk seizoensgroen wordt gestyled waaronder appelbloesem, amelanchier, camellia, acer, hazelaar, rododendron en azalea.

Na de kroning worden alle bloemen en planten gedoneerd aan FloralAngels. Dit is een liefdadigheidsinstelling die volledig wordt gerund door vrijwilligers die bloemen van evenementen hergebruiken in boeketten en arrangementen!

De arrangementen worden vervolgens uitgedeeld aan verzorgingshuizen, hospices, opvangcentra en andere instellingen van de gemeenschap. Koningin-gemalin Camilla is beschermvrouw van FloralAngels.

Men ziet uit naar de Britse ‘kronings’ bloemstyling van Shane Connolly. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de bloemen tijdens het huwelijk van William en Kate en het huwelijk van het nu Charles en Camilla.

Dit persbericht komt vanuit Buckingham Palace en gedeeld op de Facebook pagina van LM Flower Fashion Productions 

Publicatiedatum: