Veel interesse voor ervaringen onderzoek fossielvrije teelt en ontvochtiging bij lage temperaturen

Op woensdag 8 maart werd bij Wageningen University & Research BU Glastuinbouw in Bleiswijk een bijeenkomst georganiseerd voor potanthuriumtelers om de ervaringen te delen met potanthurium en groene potplanten in het demonstratieproject Kas2030.

Tijdens deze middag, waar voornamelijk telers van koude teelten aanwezig waren, is ook het ontvochtigen uitgebreid aan bod gekomen. Verschillende apparaten zijn belicht en er is aangegeven wat er met die apparaten wel en wat er niet aan ontvochtiging kan worden gerealiseerd. Sommige ontvochtingssystemen werken bijvoorbeeld niet bij lage kasluchttemperaturen, maar er zijn andere typen die juist weer wel geschikt zijn voor die condities.

De onderzoekers hebben verder presentaties gegeven over de mogelijkheden voor fossielvrij telen van verschillende gewassen. De organisatoren kijken terug op een leerzame middag waar veel kennis is gedeeld.

bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.