Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sporenmix conform de nieuwe SKAL-normen

DCM introduceert de Micro-mix white. Deze meststof voldoet aan de nieuwste SKAL-normen voor de Nederlandse bioteelt. Sinds februari 2024 zijn alleen gemakkelijk afbreekbare chelaten (Idha en Edds) toegestaan, behalve voor ijzer, indien de noodzaak van gebruik van deze trage biodegradeerbare chelaten kan worden aangetoond. DCM heeft voor deze telers Micro-mix white ontwikkeld, een sporenmix op basis van Idha chelaten.

Wat maakt deze sporenmix bijzonder?
Deze mix is ontworpen als alternatief op Micro-mix yellow, aangezien het gebruik ervan niet langer is toegestaan voor SKAL-gecertificeerde teelten. Met een unieke samenstelling op basis van Idha chelaten, biedt het alle essentiële sporenelementen die nodig zijn voor optimale groei en ontwikkeling van gewassen.

Wat onderscheidt DCM Micro-mix yellow en Micro-mix white?
DCM Micro-mix white is een uitgebalanceerde mix van de zes belangrijkste en essentiële sporenelementen: boor, koper, ijzer, mangaan, molybdeen en zink. Ideaal voor SKAL gecertificeerde teelten. Met chelaten op basis van IDHA en een minigran formulering, biedt deze mix een optimale opname en vrijgave van voedingsstoffen. Bovendien staat Micro-mix white op de Dutch Input List en heeft het RHP-certificering.

Aan de andere kant is er DCM Micro-mix yellow, een vergelijkbare mix van dezelfde zes essentiële sporenelementen. Echter, deze mix is aanbevolen voor reguliere teelten; Het gebruikt chelaten zoals Edta, Eddha en Dtpa en is bijgevolg niet opgenomen op de Dutch Input List. Het heeft ook de minigran formulering voor optimale prestaties en is RHP-gecertificeerd.

Wat zijn de voordelen van beide?
Dankzij de minigran formulering worden de sporen gelijkmatig verdeeld over de korreltjes. Dit maakt het product gemakkelijk en efficiënt te gebruiken en te verdelen met doseersystemen en meststofstrooiers. De chelaten voorkomen dat de sporen snel uitspoelen of neerslaan, terwijl de sporenelementen in sulfaatvorm zorgen voor een snelle beschikbaarheid. Door deze combinatie wordt een continue en langdurige beschikbaarheid en afgifte van voedingsstoffen gegarandeerd, zelfs bij gebruik van veenvrije of veenarme substraten en substraten met een instabiele pH.

Voor meer informatie:
DCM
[email protected]
www.dcm-info.com

Publicatiedatum: