Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Combinatie bladmeststof en bodemmeststof zorgt voor verbeterd slagingspercentage van stekken

Bij Beauty Plants in Maasland wordt bladmeststof Optima Leaf Silicium Plus samen met Calcium Shuttle en bodemmeststof Root&Shoot toegepast. Een combinatie die zorgt voor een verbeterd slagingspercentage van de stekken. Dit kwam tot stand in samenwerking met tuinbouw totaalleverancier Benfried en Soiltech, specialist in bladvoeding en biostimulanten.

Erwin Stokman van Soiltech vertelt in onderstaande video dat het bedrijf bladvoeding- en voedingsstimulanten ontwikkelt voor de Nederlandse Europese markt. Joost van Os, van Beauty Plants, vertelt dat de kweker een jaar geleden op zoek is gegaan naar een verbetering van het slagingspercentage van stekken. Hij is toen bij Sybrand Keemink van Benfried terechtgekomen. "We hebben gekozen om Optima Leaf-Si+ toe te passen."

Optima Leaf silicium +
Optima Leaf-Si+ is een vloeibare bladmeststof op basis van een hoge concentratie direct plantbeschikbaar kiezelzuur en bevat essentiële spoorelementen. Silicium verhoogt de weerbaarheid tegen abiotische stress en verstevigt de celwanden van de plant. "Ook wordt de waterhuishouding van de planten verstevigd. Daardoor is de plant veel weerbaarder. Het product is gebruiksvriendelijk en goed te mixen in de spuit.

Voordelen Optima Leaf silicium+
De vloeibare bladmestof verhoogt de weerbaarheid tegen abiotische stress. Verder verstevigt het de celwanden, vermindert het de zoutgevoeligheid en wordt de houdbaarheid erdoor verbeterd.

Voor meer informatie:
Beauty Plants
Burgerweg 13
3155 DA Maasland
[email protected]
www.beautyplants.nl


Benfried
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
​Tel: +31 (0)15 2569356
[email protected]
www.benfried.com

Soiltech
Biezenmortelsestraat 57
5074 RJ Biezenmortel
Tel: +31 411 - 64 81 05
[email protected]
www.soiltech.nl

Publicatiedatum: