Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broeiboek Tulp 2.0 gelanceerd

Jasper Dogterom van Dogterom Flowerbulbs ontving in april uit handen van Rianne van der Hulst, voorzitter van de Bollenacademie, het eerste exemplaar van het geheel herziene en geactualiseerde Broeiboek Tulp 2.0. Dit boek is een uitgave van de Bollenacademie.

Het nieuwe tulpenbroeiboek, geschreven door Alex Buis van Tulpenadvies BV en oud-onderzoeker Henk Gude biedt studenten diepgaand inzicht in de technieken en processen achter het broeien van tulpen. Van de beschrijvingen van ziekten en plagen tot het beheersen van het broeiproces, elke stap wordt gedetailleerd beschreven met illustraties en praktische tips. Dit educatieve hulpmiddel is bedoeld om studenten te voorzien van essentiële kennis en vaardigheden voor een succesvolle carrière in de bloembollensector. Met zijn heldere uitleg en praktische benadering is het tulpenbroeiboek een waardevolle bron voor toekomstige broeiers. Voor bestaande tulpenbroeiers zit het boek vol met herkenbare beschrijvingen en foto's. Hierdoor kan het boek worden gebruikt voor het actualiseren van de achtergrondkennis.

Jasper Dogterom is bedrijfsopvolger van Dogterom Flowerbulbs in Oude Tonge, Zuid-Holland. Het bedrijf bestaat uit de takken bloembollen, akkerbouw en sinds dit jaar ook broeierij. Dogterom Flowerbulbs heeft de missie om op een zo duurzaam mogelijke wijze kwalitatief hoogwaardig voedsel en bloembollen te produceren.

Het boek is onderdeel van een hele reeks boeken dat de Bollenacademie heeft uitgegeven en iedereen kan het boek bestellen via de website van de bollenacademie.

Publicatiedatum: