Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modiform laat kleuradditief achterwege in nieuwe transporttray Pristine

De Pristine trays van Modiform worden geproduceerd van 100% gerecycled polystyreen (PS) zonder kleurstof toevoegingen. Door het weglaten van kleuradditief bepaalt het gerecyclede materiaal de kleur van de tray. Pristine wordt Modiforms standaard voor alle transporttrays.

Waar voorheen een nieuwe tray werd bijgestuurd met een kleine hoeveelheid kleuradditief, heeft Modiform besloten deze achterwege te laten. Hierdoor kan er tintverschil ontstaan tijdens de diverse productiemomenten, niet binnen een productierun. Een tray zal veelal zwart ogen, maar kan ook (donker)grijs lijken. Lisa van Koningsveld, Teamleider productmanagement Modiform, legt uit: “De uniforme kleur diepzwart is niet meer de norm, juist een mogelijke kleine afwijking laat zien dat het een duurzaam product is. Dit betekent niet dat trays gevlekt zijn. De verwachting is dat in de loop der tijd de kleur lichter zal worden. Pristine trays zijn dezelfde trays zoals klanten van ons gewend zijn; goede kwaliteit, nu zonder de glanslaag, voor dezelfde prijs, maar veel duurzamer."

Transitie
Modiform zet al sinds maart Pristine trays -nog met de glansslaag- in bij het retoursysteem TrayC in Duitsland. De komende tijd zullen ook de andere transporttrays zonder kleurtoevoegingen en glanslaag van de band rollen. Later volgen de kweektrays. Mochten kwekers voorop willen lopen in deze duurzame omslag, dan kunnen ze met hun kweektrays op aanvraag eerder overstappen op Pristine. De transitieperiode om alle trays uit te voeren in Pristine, zal naar verwachting binnen een jaar plaats vinden.

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Netherlands
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl
Publicatiedatum: