Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

R-Tray Van Krimpen stapje in de richting van gesloten keten

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor het gebruik van meermalige trays is verduurzaming. In veel gevallen zijn deze duurder dan de eenmalige varianten, maar met de nieuwe R-Tray serie heeft Van Krimpen hier een antwoord op gevonden.

100% PP
De trays zijn gemaakt van 100% gerecycled PP (polypropyleen), een materiaal dat 100% recyclebaar is en meermalig te gebruiken. Van Krimpen maakt bovendien exclusief van dit materiaal gebruik, waardoor het maar één soort plastic de wereld instuurt en recyclen makkelijker wordt. De aanschafprijs van de R-Tray serie is bovendien nauwelijks hoger dan die van eenmalige trays, omdat ze zo licht mogelijk zijn gemaakt. Op de trays zit statiegeld, wat een circulair systeem garandeert.

Een ander voordeel van de serie, die beschikbaar is in verschillende afmetingen en voor verschillende potmaten, zit hem in het ontwerp. Dankzij kanalen aan de onderkant zijn deze makkelijk met vorken of de heftruck op te pakken, wat de interne logistiek op het bedrijf ten goede komt. Daarbij zijn er allerlei mogelijkheden tot het ontwerp van een klantspecifieke tray.

Afvalstapel verkleinen
Een van de kwekers die direct aanhaakte toen Van Krimpen de R-Tray lanceerde was Patricia van Riel van Van Riel Siergrassen uit Beringe, Limburg. “Dankzij deze trays kunnen wij de afvalstapel verkleinen, iets waar we al lang mee bezig zijn. Eventueel kapotte trays zamelen we in en sturen we terug naar Van Krimpen, die ze dan weer recyclet. Wat dat betreft is de keten rond.”

Een voorwaarde voor het recyclen is dat de kweker of één soort plastic gebruikt, of de verschillen typen goed scheidt. “Het liefst zouden we naar één soort plastic gaan”, besluit directeur-eigenaar van Van Krimpen Frans-Jan van den Berge. “Hiertoe moeten we naar breed gedragen normen en standaarden en allicht naar afspraken op Europees niveau.”  

Voor meer informatie:
Van Krimpen B.V.
Molenstraat 42
4758 AB Standdaarbuiten
T: +31 (0)165 318500
info@krimpen.nl
www.krimpen.nl

                                                  
Patricia van Riel
Van Riel Siergrassen
Hertsteeg 3
5986 NR Beringe
T: 077-307 46 53
info@vanriel-siergrassen.nl    
www.vanriel-siergrassen.nl