Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verpakking is binnen 24 weken 100% afbreekbaar en daarmee de meest milieuvriendelijke op de markt"

Biologische verpakkingen worden steeds belangrijker voor zowel importeurs als consumenten. Adam Sikorski, sales manager van het Poolse verpakkingsbedrijf SoFruPak, vertelt over nieuwe verpakking: "Dit jaar hebben we onze serie SoFruMiniPak EV+ verpakkingen verbeterd door het venster in het deksel te vergroten en we hebben ze beter gepatenteerd, zodat het nu moeilijker wordt om ze te kopiëren. Op dit moment bieden wij de meest milieuvriendelijke verpakking in de EU."

"Wij hebben een nieuwe serie HandyPak-verpakkingen met een uitklapbaar handvat geïntroduceerd. Het zijn ingenieuze directe verpakkingen die het gebruik van plastic zakken verminderen. Deze verpakkingen werden tentoongesteld in de Innovation Hub tijdens Fruit Attraction 2022. Elk jaar voegen we nieuwe producten toe aan ons aanbod en we zijn momenteel bezig met wat we in 2024 gaan verkopen."

Hoewel de kosten ook voor het verpakkingsbedrijf zijn gestegen, heeft hun samenwerking met klanten tot zekerheid geleid, legt Sikorski uit. "Stijgende grondstofkosten en nu ook energiekosten zijn een serieus probleem voor iedereen en elke sector, dus ze hebben niet alleen betrekking op fruitverpakkingen. Wij hebben geen invloed op deze kosten, maar we proberen wel te zoeken naar besparingen en de voordelen van samenwerking met ons aan te geven. Wij beschikken over een modern energiezuinig machinepark, de oudste machine is slechts twee jaar oud. Onze capaciteit is ongeveer 250.000 stuks verpakking per dag. Aangezien wij Europees leider zijn in de productie van biologische verpakkingen, hechten onze leveranciers belang aan samenwerking met ons. Daarom moeten zij voldoen aan de voorwaarden die wij van hen verlangen. Daarom bieden wij fruittelers onze verpakkingen met individuele opdruk met een datum tot 30 dagen. Wij winnen met kwaliteit, tijd en prijs, daarom ondervinden wij niet de problemen die sommige anderen ervaren."

"De verpakking van SoFruPak is niet alleen vrij van plastic, ze is ook 100% biologisch afbreekbaar," zegt Sikorski: "Wij zijn gespecialiseerd in de productie van verpakkingen speciaal voor zachtfruit. Wij waren de eersten die de Plastic Free-trend in de EU een paar jaar geleden zagen. We hebben toen geïnvesteerd in de ontwikkeling van milieuvriendelijke verpakkingen. Voor de productie van onze verpakkingen gebruiken we alleen hernieuwbare grondstoffen en verf en lijm op waterbasis. Daarom is onze verpakking binnen 24 weken 100% biologisch afbreekbaar en daarmee de meest milieuvriendelijke op de markt."

De verpakkingen van SoFruPak kunnen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan fruit en het bedrijf verandert vaak vormen en afmetingen om aan de behoeften van de klant te voldoen. "We zijn begonnen met verpakkingen voor aardbeien en die verkopen we het meest, de capaciteiten variëren van 250g tot 1kg. Dit seizoen produceren we veel verpakkingen met een opdruk van blauwe bessen. We zijn begonnen met het aanbieden van verpakkingen voor kersen en cherrytomaten. We hebben ook speciale oplossingen voor champignons en asperges. Dankzij de deelname aan een groot aantal beurzen weten telers van lychees, minibananen en ander exotisch fruit ons gemakkelijk te vinden. Wij creëren vaak nieuwe vormen, afmetingen en capaciteiten van verpakkingen. Wij proberen trends en technische oplossingen te tonen, waarvoor wij op talrijke internationale beurzen zijn onderscheiden. Daar zijn we erg trots op," besluit Sikorski.

Voor meer informatie:
Adam Sikorski
Sofrupak
+48 725 591 457
sofrupak@sofrupak.com  
www.sofrupak.com 

Publicatiedatum: