Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vierde locatie Benary in China moet brug vormen met het Westen

Tangchao Horticulture and Benary China Breeding Center is een gezamenlijk project van bloemenveredelingsbedrijf Ernst Benary Samenzucht en China's bloemenzaadonderneming Xiamen Ican Horticulture.

Daarmee is Tangchao het vierde veredelingscentrum van Benary in de wereld, na Noord-Amerika, Nederland en Duitsland, en het enige veredelingsinstituut in Azië.


Fase twee van het Tangchao-project zal eind 2022 van start gaan.

Met een oppervlakte van 16 hectare exploiteert Tangchao China's eerste geïntegreerde centrum voor de bloementeeltsector, waaronder een kweekfaciliteit voor jonge planten en afgewerkte planten met een capaciteit van meer dan 250 eenheden.

Een nieuwe benchmark in de internationale veredelingssector
Tangchao Horticulture zal fungeren als een brug naar het Westen, om Europese tuinbouwbedrijven te ondersteunen bij de uitbreiding van hun activiteiten naar Zuidoost-China.

Het doel is om het grootste geautomatiseerde centrum voor zaailingen in Zuid-China te worden, een eersteklas bloemenleverancier, een toonaangevende onderneming in China's bloemenveredelingssector en een nieuwe benchmark in de internationale veredelingsector.


Teelt van jonge planten in Tangchao

Tangchao wil het onderzoeks- en innovatieniveau van de Chinees-Duitse bloemenveredeling verbeteren, de innovatie van nieuwe bloemenvariëteiten versnellen en de hoogwaardige ontwikkeling van de bloemen- en zaailingenindustrie bevorderen.

Tegelijkertijd vormt Tangchao ook een nieuwe mijlpaal voor wat betreft Benary's internationale samenwerking en ontwikkelingsstrategie, de internationale industriële uitwisselingen en het samenwerkings-verband tussen China en Duitsland.


Ruiqi Zhan, CEO van Ican Seed, leidt overheidsfunctionarissen door
de nieuwe kassen

Feiten en cijfers over het Tangchao-project
In mei 2021 vond de officiële startceremonie plaats van het Tangchao Horticulture and Benary China Breeding Center project in Xiamen, China.

In juni 2022, na een proefperiode van een half jaar, werd het Tangchao Horticulture and Benary China Breeding Center goedgekeurd door de deskundigen in het Haicang District, Xiamen City. Dat maakte het tot het grootste seizoensgebonden bloemenveredelingsproject in de provincie Fujian.

Tangchao beslaat een totale oppervlakte van 16 hectare met moderne kassen van 75.000 vierkante meter en is uitgerust met een complete kiemkamer en een volledig geautomatiseerde zaai-productielijn.

Het Tangchao Horticulture and Benary China Breeding Center heeft vanaf het allereerste begin steun gekregen van provinciale en lokale leiders. Fase 1 van de bouw van Tangchao zal eind 2022 voltooid zijn. Fase 2 wordt voortgezet in 2023.

De Klaudia Benarystraat in Tangchao in Xiamen

'Klaudia Benary Street' onthuld in Tangchao
Als verrassing voor de verjaardag van Klaudia Benary onthulde Tangchao in augustus officieel de "Klaudia Benary Street" in Xiamen. De eigenaresse van Benary staat erg hoog aangeschreven bij het Tangchao-team en de Chinese overheid.

Voor meer informatie:
Ernst Benary Samenzucht
F: +49 5541 700 9 20
info@benary.de
www.benary.com  

Publicatiedatum: