Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frambozenboom geeft 'rugvriendelijke oogst'

Heinje Boomkwekerij heeft een nieuw soort frambozenboom op de markt gebracht. De Rubus ideaus heeft een bijzondere groeiwijze en is een nieuwe boomachtige heester. Het concept luistert naar de naam: Raspbeary. De kleine stengel met een hoogte van 50 cm behoudt zijn grootte en zorgt zo voor een gestage, rugvriendelijke oogst, aldus de ontwikkelaars van het concept.

Van mei tot september produceert de frambozenboom eerst witte bloemen en daarna vitaminerijke vruchten. Dankzij de voortdurend rijpende vruchten kan de consument de hele zomer lang genieten van een overvloedige oogst, beloven de boomkwekers. Na de pluk kunnen de vruchten rechtstreeks worden gegeten of op verschillende manieren worden verwerkt. 

De consument kan kiezen of hij Raspbeary in het bed of in de kuip plant. Dankzij zijn compacte hoogte kan hij volgens de kwekers 'uitstekend in een pot op het terras of balkon groeien' en vrucht dragen. Dit betekent dat de frambozenboom ook geschikt is voor stedelijke gebieden.

Thuis groenten en fruit telen is nog steeds erg in de mode. Raspbeary past in dit concept en overtuigt volgens de kwekers bovendien door zijn onderhoudsarme eigenschappen, handig voor hobbytuinders.

Het enige wat belangrijk is, is een humusrijke bodem en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. In de winter heeft de frambozenboom nauwelijks speciale bescherming nodig, aangezien de vorst de Rubus niet aantast.

De frambozenboom wordt aangeboden in zomerse verpakking.  Raspbeary is verkrijgbaar in een bedrukte 6-liter pot.

Bron: Harries Plantdesign 

Publicatiedatum: