Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floritec blikt terug op succesvolle chrysantenweek

Twee weken geleden vond de jaarlijkse de chrysantenweek plaats in de regio Antioquia rondom Medellin, Colombia. Tien veredelaars deden mee aan deze chrysantenweek. Iedereen had trials en toonde reeds gevestigde rassen als noviteiten.

Floritec, één van de tien veredelaars, nam ook deel aan de week. "De bloeiproeven trokken dit jaar nog weer meer belangstelling dan vorig jaar", zegt Daphne Hoogeveen. "Bij ons zijn ruim 200 bezoekers geweest. Iedereen was lovend over ons assortiment disbud. Deze lieten we voor het eerst dit jaar zien. Nadat Floritec overgenomen is door het Japanse Inochio Seikoen kregen we de beschikking over de Japanse genetica. We hebben de afgelopen 3 jaren alle rassen getest op de locale teelt- en klimaatomstandigheden. Dit resulteerde in een mooi assortiment noviteiten. Maar we lieten ook onze gevestigde assortiment troschrysanten en santini zien. Ook binnen deze segmenten hadden we veel noviteiten."

Video van Floritec

Antioquia is het grootste productiegebied van chrysanten in Colombia, waar veel kwekers hun kassen hebben. In totaal is er in Colombia ong. 924 ha aan chrysanten. 80% hiervan zit in het gebied rondom Medellin. Er kwamen kwekers uit Antioquia, maar ook uit Bogota, een ander belangrijk en groot productiegebied uit Colombia.

Medellin ligt op ong. 2000 meter hoogte, met ideale omstandigheden voor het kweken van chrysanten. "De nachten zijn koel en overdag is de zon intens, waardoor de rassen ook intense kleuren krijgen. Bogota ligt nog wat hoger, op 2600 meter hoogte, waardoor de rassen daar wat koudebestendiger moeten kunnen zijn."

Naast kwekers uit Colombia kwamen er ook kwekers uit Equador en Costa Rica. Ook kregen we retailers en designers uit USA op bezoek en groothandel en kwekers uit NL.

Voor meer informatie:
Floritec B.V.
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: 0172-518 963
M: [email protected]
W: www.Floritec.eu 

   

Publicatiedatum: