Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hanneke Frankema wint EK Bloemsierkunst

Hanneke Frankema uit Scharnegoutum is winnares geworden op het EK Bloemsierkunst in Katowice (Polen) dat afgelopen weekend werd gehouden. In een sterk deelnemersveld van 16 topbloemisten uit Europa, was het de Nederlandse die won na een spannende strijd. Voor het eerst sinds 38 jaar is de Europese titel daarmee terug in Nederland.

Hanneke was de jongste bloemist ooit die de titel ‘Meesterbinder’ behaalde, het hoogste vakdiploma in de branche. Als floral designer vliegt ze de hele wereld over om masterclasses en demonstraties te geven. Ze heeft met haar verfijnde manier van werken al tal van (inter)nationale prijzen gewonnen. De felbegeerde Europese titel kan daar nu aan worden toegevoegd.

Tijdens het EK moest Hanneke in totaal 6 arrangementen maken. In de eerste ronde werden 5 werkstukken gemaakt, waaronder een boeket, een tafelversiering, een plantenarrangement en een steekschuimwerkstuk. 4 opdrachten mochten thuis worden voorbereid, 1 opdracht werd ter plekke als ‘verrassingsopdracht’ uitgereikt. De 6 beste kandidaten mochten vervolgens nog een finale-opdracht maken (opnieuw een verrassingsopdracht). Overall behaalde Hanneke de hoogste score en won ze net voor Hongarije en Duitsland, die respectievelijk tweede en derde werden.

Hanneke zegt over het behalen van de titel in een persbericht vanuit brancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW): “Al sinds het winnen van het Nederlands Kampioenschap in 2019, was het mijn droom om de Europese titel te behalen. Ik ben zo blij en trots dat het met hulp van mijn team gelukt is. Het was een spannend kampioenschap.”

Hanneke werd uitgezonden naar het EK door de Koninklijke VBW.

Voor meer informatie:
VBW 
[email protected]
www.vbw.nu

 

 

Publicatiedatum: