Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hanneke Frankema Nederlandse troef op EK voor bloemisten

De Nederlands kampioene Hanneke Frankema en haar team van begeleiders, zijn helemaal klaar voor het EK Bloemsierkunst in Katowice (Polen) dat op 26 en 27 augustus wordt gehouden. Hanneke is een internationale topbloemist en heeft als floral designer tal van prijzen achter haar naam staan. Zij was de jongste bloemist ooit die de titel Meesterbinder behaalde. In totaal zal Hanneke de komende dagen de strijd aangaan met 15 andere top-bloemisten.

VBW, de brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland, staat bij haar deelname stil. 

Hanneke: "Ik wil in Polen op basis van mijn eigen herkenbare stijl laten zien wat ik kan. Ik hou – om in vaktermen te spreken - van frames en technieken, details en mooie kleurencombinaties. Graag gebruik ik bijzondere materialen in hardware, maar natuurlijk altijd met bloemen, bladsoorten en planten. Mijn arrangementen moeten een sterk verhaal vertellen en als je van dichtbij kijkt moeten er steeds weer mooie details te vinden zijn. Een soort van extra verrassingen nadat je het in grote lijnen al gezien hebt! Bij verschillende kwekers uit Nederland heb ik de pareltjes aan mooie bloemen en planten kunnen vinden en die heb ik meegenomen naar Polen. We zijn niet voor niets een echt bloemenland."

In totaal moet Hanneke maar liefst zes verschillende opdrachten maken, waarvan er 4 vooraf mochten worden voorbereid en er 2 verrassingsopdrachten zijn. Uiteraard wordt de competitie afgesloten met een grootse finale.

Hanneke wordt uitgezonden naar het EK door brancheorganisatie Koninklijke VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers). 

Op zaterdag 27 augustus (avond) wordt bekend hoe Hanneke het gedaan heeft op het EK. 

Bron: VBW

Publicatiedatum: