Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beeldherkenning gebruikt bij compostonderzoek

Eurofin Agro dit jaar geïnvesteerd in een moderne installatie voor beeldherkenning. De techniek draagt bij aan analyses van compost. 

Met de camera worden, nadat het monster is gezeefd, opnames gemaakt van compostmonsters. Deze beelden worden vervolgens vol automatisch geanalyseerd op herkomst en op oppervlakte van de verontreinigingen. Met name voor plastics is dit een onmisbare bepaling, stelt men bij Eurofins Agro. Voor Keurcompost is de bepaling een verplichting. 

Japanse duizendknoop
In compost mogen geen onkruiden voorkomen. Met een kiemtoets kan er aangetoond worden of er onkruiden in het monster zitten, en zo ja welke. De laatste tijd is er veel aandacht voor de invasieve soort de Japanse duizendknoop. Ook dit onkruid word meegenomen in de kiemtoets. Het is bovendien mogelijk om met een innovatieve DNA-toets een snelle screening uitvoeren op dit onkruid, zodat je nog sneller weet wat de risico’s zijn.

Bron: Eurofins Agro

Publicatiedatum: