Keniaanse bloem in bloei op IFTEX

De Keniaanse roos kampt de afgelopen jaren met grote uitdagingen. De laatste en meest prangende is ongetwijfeld het verhaal rond luchtvracht, waarbij dé grote vraag is of de bestaande situatie op de langere termijn houdbaar is. Kan, zoals verschillende experts de sector voorhouden, zeevracht voldoende uitkomst bieden? En kan Nederland zijn centrale rol in het geheel behouden?

Beverly Machina (sales officer) en Trene Nkatha (sales manager) van Red Lands Roses. 

Klik hier voor onze fotoreporage

Toch was van deze onzekerheid niet al te veel te merken, afgaande op de drukte en opgewekte sfeer op de IFTEX in Nairobi, Kenia. Voor het eerst in drie jaar werd deze grootste bloemenbeurs van Afrika weer life gehouden en de gelegenheid werd door producenten, veredelaars en andere toeleveranciers niet onbenut gelaten zich er te laten zien. Dick van Raamsdonk van beursorganisatie HPP is in ieder geval enthousiast: "Sommige standhouders zeiden mij dat dit de beste editie van de IFTEX ooit was."

Esther Kanyeria van Danziger

Gelukkig was ook FloraDaily weer in de gelegenheid de reis te maken. In de komende weken en maanden hopen we op onze publicaties de Keniaanse (en in niet onbelangrijke maar wel mindere mate Ethiopische en andere Afrikaanse) kwekers 'in beeld' te krijgen.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.