Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streng Growers gestart met Gaultheria in nieuwe kas

Het bouwtempo zat er de afgelopen 5 maanden flink in. Medio oktober 2021 is Zwirs Horti Projects gestart met de bouw van de kas op Halve Raak 69. De locatie is ingericht voor de teelt van Gaultheria. Deze week is het streven behaald: de teeltvloer in de kas is klaar voor de vele Gaultheria potten, het potseizoen is van start gegaan.

Door de juiste en tijdige voorbereidingen konden de leveranciers de benodigde spullen als beschoeiing, schermdoek, watersilo en watervoorzieningen op tijd bestellen en leveren.

Loods
De basis, de betonnen vloer, voor de aansluitende loods is inmiddels gelegd. De komende weken gaat bouwbedrijf Eekhout Bouw aan de slag met de bouw van een loods en bijbehorend dockshelter.

Op het dak van de loods komen straks 144 zonnepanelen te liggen. Voor de juiste verwarming is gekozen voor een elektrische warmtepomp. Hierdoor is Streng Growers compleet zelfvoorzienend en zonder vaste gasaansluiting.

Komend najaar kan Streng in de nieuwe loods de Gaultheria op een efficiënte manier afleverklaar maken. Met 6 beschikbare potmaten, van potmaat 9 tot en met schaal 23, en de nodige toegevoegde waarde kan men bij Streng Growers terecht voor een divers aanbod. 

De Gaultheria is onderdeel van het merk ‘Colourful Winter’.

Aanpak buitenvelden
Het perceel ernaast wordt de komende tijd beetgepakt. De beschoeiing wordt vernieuwd, het land wordt op hoogte gebracht en de lavavelden worden aangebracht zodat de Gaultheria in juni buiten wijd gezet kan worden. De ruimte die overblijft benutten we met de teelt van fruitplanten.

Voor meer informatie:
Streng Growers B.V.
Halve Raak 34
2771 AD Boskoop
+31 (0)172 216 007
info@strenggrowers.nl
www.strenggrowers.nl 

Colourful Winter
www.colourfulwinter.nl

Publicatiedatum: