Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Mostert, P. Mostert Plantenkwekerij

“Geurende geranium is prachtige toevoeging aan ons assortiment”

Tholen - Kwekerij P. Moster Plantenkwekerij is begonnen met het uitleveren van de Citrosa Mosquito Fighter, een geurende geranium met een citroengeur die de kweker vorig jaar heeft overgenomen van Pedro Plant. "Het mooiste is dat het tegen een stootje kan en je er als consument écht een half jaar lang plezier van hebt."

De Pelagonium Scent Fresh-serie is een assortiment geurende pelargonium, dat kweker Peter Boekestijn, die zelf zijn kwekerij aan de wilgen heeft gehangen, o.a. bij Mostert heeft ondergebracht. Deze maakt er mooie wandhangers van, kwekerij Bercamp zet het assortiment als potplanten in verschillende potmaten in de markt.

Bijzonder is dat de wandhanger liggend geteeld wordt. "Je krijgt dan een volle plant die mooi om de zak heen groeit. Hang je hem op, dan behoudt hij zijn vorm, maar teel je hem hangend, wat wij natuurlijk ook geprobeerd hebben, dan wordt hij niet zo mooi."

Na vorig jaar wat kleine aantallen weggezet te hebben, is de productie dit jaar flink opgeschroefd. "Het wordt goed opgepakt en maakt die lange houdbaarheid ook echt waar. Door het donkere en koude weer zijn we dit jaar iets later op de markt dan gehoopt. Nu het lekkere voorjaar echt begonnen lijkt en de Moederdagen er weer aankomen zie je het alweer aantrekken."

Naast de geranium bestaat het assortiment uit Cyclamen, Zantedeschia, Celosia, Senecio en sinds niet zo lang ook de Gerbera Garvinea. "Je probeert je te onderscheiden en die wandhanger is wat dat betreft een mooie aanvulling. Als het product zich daarvoor leent schuwen we er tegenwoordig ook minder voor terug te kiezen voor een wat grotere potmaat. Die Garvinea is daar een voorbeeld van. We hebben een tijdje de gerbera Durora geteeld omdat die buiten kan, lang staat en ook omdat mijn vrouw hem zo mooi vindt. Die Garvinea staat echter veel langer en is in dat opzicht een verbetering, maar heeft ruimte nodig en moet dus in een grotere pot."

Dat is een even anders denken, besluit John, want je wilt de meters optimaal benutten, efficiënt werken en transportkosten drukken. "Met die gerbera, een aantal partijen Celosia en in zekere zin ook met die wandhangers is de mindset toch net even anders. We zoeken nu nog naar het juiste aantal en prijsstelling, zo hebben we dit jaar een nieuw groter etiket waardoor het voor de consument en exporteur nog beter opvalt waar het product voor dient. Het is een prachtig product en er zit nog genoeg groei in."

Voor meer informatie:
P. Mostert Plantenkwekerij
Gravin van Bylandtlaan 7
2691 ND 's-Gravenzande
T: 0174 – 41 33 87
www.plantpmostert.nl