Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Stocks and Snaps’- Nationale en Internationale belangstelling voor bloeiproeven van Evanthia

In week 23, 24 en 25 heeft veredelaar Evanthia veel bezoekers mogen verwelkomen tijdens de bloeiproeven Antirrhinum en Matthiola bij kwekerij G van den Beukel in Monster. De proeven toonden een breed assortiment van de gewassen, beiden focus producten in het veredelingsprogramma van Evanthia. Zowel het huidige commerciële assortiment als experimentele rassen werden getoond. Een overzicht van vandaag en een kijkje in de keuken van de toekomst van deze snijbloemen. De Antirrhinum proef werd zo gezaaid en geteeld dat nagenoeg alle rassen, van groep 1 tot en met groep 4, tegelijkertijd bloeiden. Een unieke prestatie van kweker Gerrit van den Beukel, gesteund door de productspecialisten van Evanthia.


Het team van Evanthia leidt bezoekers rond in de Matthiola en Antirrhinum bloeiproeven bij kwekerij van den Beukel in Monster

In twee weken tijd heeft het team meer dan 100 bezoekers uit binnen- en buitenland mogen rondleiden door de proeven. Hoogtepunt was de kwekersmiddag op 12 juni, toen maar liefst 40 Nederlandse kwekers en handelaren gezamenlijk de soorten aanschouwden, evalueerden en onderling bespraken. Eén van de bezoekers merkte op dat de uniformiteit in de Matthiola benijdenswaardig was, en dat over maar liefst 4 series. Onder hen de toonaangevende Milla serie en de selecteerbare StoX®, waarvan een voorproefje van aankomende nieuwe kleuren te zien was. Met de komst van StoX® hebben telers nu de mogelijkheid om Matthiola jaarrond aan te voeren.

Naast de bekende Antirrhinum series Antibes I, Avignon II, Cannes II-III en Orleans III-IV, was dit voor sommige bezoekers de eerste kennismaking met de nieuwe Toulon IV serie. Deze is speciaal ontwikkeld om lengte en gewicht te kunnen bereiken onder warme omstandigheden. Gepaard met nieuwe ontwikkelingen in het koelere segment van het gewas (alweer een tipje van de sluier) vormt dit een compleet Antirrhinum aanbod van Evanthia, dat ongeëvenaard is in de markt. Ook in dit gewas werd de kwaliteit van de proef geroemd. "Hier zie je precies wat je moet zien" was een van de gewaardeerde opmerkingen.

Voor wie deze proeven met eigen ogen had willen zien, maar niet in de gelegenheid was, is de proef professioneel op video vastgelegd. Dee beelden zijn op te vragen bij productmanager Peter van Noort: [email protected].

Publicatiedatum: