Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Germinarte

"Na Spaanse markt willen we ook exportmarkt van microgroenten voorzien"

Germinarte teelt al 15 jaar eetbare bloemen en cressen. Het bedrijf is een van de grootste leveranciers van deze producten aan de Spaanse horeca.

"Ik werkte voor het eerst met eetbare bloemen en cressen toen ik als kok in het restaurant van een 5-sterrenhotel in Benidorm werkte. Op dat moment kocht het restaurant de producten van Nederlandse en Franse bedrijven omdat er maar heel weinig telers in Spanje waren. Mijn broer en ik besloten om het erop te wagen en hier in Spanje een teeltbedrijf op te zetten."

"We begonnen met testen op een perceel van de familie. Mijn grootouders hadden er de sinaasappelbomen gerooid op een moment dat het niet goed ging met de citrussector. Na veel vallen en opstaan lukte het ons om een kwaliteitsproduct te oogsten dat we binnen een paar weken in alle restaurants met Michelinster in Valencia verkocht kregen."

"Niet lang daarna slaagden we er ook in om de beste restaurants in de provincie Alicante te voorzien van eetbare bloemen en cressen. Het werd onze springplank om ook te leveren aan chef-koks en Michelin-sterrenrestaurants in de andere grote Spaanse steden", vertelt Jorge.

"De grote stap voorwaarts kwam echter toen we na drie jaar een samenwerking opstartten met Makro, die onze producten in hun schap introduceerde. We moesten meteen van faciliteit veranderen en onze opbrengst verhogen. Maar we werden in de rug gesteund door de leveringszekerheid aan een grote supermarkt, waarmee we nu al twaalf jaar samenwerken in Spanje. We willen nu verder opschalen met afzet in de rest van Europa."

Nieuw formaat ontworpen voor alle soorten restaurants
Germinarte heeft een zeer uitgebreide catalogus met microgroenten en algen en sinds anderhalf jaar een assortiment van meer dan 100 kruiden, naast de eetbare bloemen en de cressen waarmee het bedrijf begon. "Onze best verkopende producten zijn de mix van seizoensbloemen en de mix van cressen en eetbare bloemen. Beide worden geleverd in zeer handige, kant-en-klare formaten", vervolgt Jorge. "We zien veel interesse in Europa naar onze producten. We hebben proeven gedaan met export naar Frankrijk en Engeland, maar het probleem met de export is dat onze producten erg delicaat zijn en slechts ongeveer 10 dagen houdbaar zijn."

"Daarom hebben we, om de houdbaarheid van de producten te verlengen, een lijn met microgroenten op de markt gebracht die een maand lang in perfecte staat kunnen blijven."

"We verkopen ze al in kartons met vier trays. Dit formaat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel grote als kleine restaurants. Tijdens de laatste editie van Fruit Logistica was de belangstelling groot."

Voor meer informatie:
Germinarte
Avda. Igualdad 22
4600 Alzira (Valencia) – Spanje
Tel: +34 961 044 958
[email protected]
https://germinarte.es

Publicatiedatum: