Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Topline Gerbera

“In onze familie zijn gerbera’s niet weg te denken”

Tholen - Al drie generaties lang is de familie Mans bezig met telen. Waar het ooit begon met aardbeien en tomaten, zijn Hans Mans en zijn zoon Jan uiteindelijk samen overgeschakeld naar de teelt van gerbera's, waar de familie nog steeds in thuis is. In 1960 is Hans Mans begonnen met een kwekerij in Zuilichem, vervolgens in 1978 verhuisd naar Brakel en van 2006 tot 2018 hebben Jan, zijn vrouw Willy en zoon Rino gerbera's gekweekt in Hedel. In 2018 is er een nieuw bedrijf gebouwd in Tuil en sindsdien is Topline Gerbera daar gevestigd.


Jan Mans als klein jongetje bij de oude kas van zijn vader in Zuilichem

Top(line) kwaliteit
"We zijn niet zozeer gericht op kwantiteit, maar kwaliteit," vertelt Rino, de oudste uit het gezin van Jan en Willy Mans. "Wij willen steeds nieuwe, mooiere en vooral ook kwalitatief sterkere soorten kweken. Bij de Topline Gerbera kwekerij staan alle planten in stellingen op werkniveau, hierdoor heeft het werk minimale lichamelijke impact. Afhankelijk van de jaarlijkse hoeveelheid teeltwissel zit het gemiddelde aantal tussen de 25 en 30 miljoen stelen op een oppervlakte van 3,9 hectare. We hebben een vast team met medewerkers uit verschillende landen en culturen en er heerst een fijne en gezellige werksfeer."


Rino Mans en Jan Mans

Kleurmakers
"Gerbera's zijn de kleurmakers van elk boeket en door ons brede assortiment lijkt onze kas wel op een kleurrijke bloemenzee met voor elk wat wils. Afhankelijk van het seizoen, zijn verschillende kleuren populair. Rondom de kerstdagen en Valentijnsdag zien we veel wit en rood, rondom Moederdag komt daar nog roze bij en met Pasen zien we veel gele gerbera's. Alle kleuren moeten in het assortiment zitten en de populariteit is afhankelijk van het seizoen en de gelegenheden."

Familiebedrijf
Binnen de familie heeft de gerbera altijd een speciale plek ingenomen, merkt hij op: "Al sinds jonge leeftijd heeft iedereen, mijn zussen en ik ook, met veel plezier binnen het bedrijf meegewerkt. Hierdoor is iedereen binnen het gezin betrokken met wat er gaande is in de sector en op het bedrijf. Het is ook geen raadsel welke bloemen wij kweken als je bij de familie Mans in huis komt, op de eettafel en salontafel staan altijd gerbera's. In onze familie zijn gerbera's echt niet weg te denken."


Met de klok mee: Rino en Daniëlle (foto: Mark van Dijk), Pieternel en Ronald (foto: bruiloftshoots.nl), Anna en Arjan (fotograaf bekend bij redactie) en Dirk en Jannemarie (foto: bruiloftshoots.nl)

Bruiloften
Inmiddels zijn de oudste vier kinderen in het gezin van Jan en Willy getrouwd en op elke bruiloft waren gerbera's goed vertegenwoordigd. Eén van die tradities bij familie Mans zijn de harten van gerbera's die vader Jan bij elke bruiloft voorin de tuin maakt. Ook zaten gerbera's verwerkt in boeketten, corsages en andere decoratie die je op een bruiloft kunt tegenkomen. De laatste bruiloft binnen het gezin vond afgelopen mei plaats, waar de gerbera's ook flink aanwezig waren.


De bruiloftstraditie van Jan voor zijn kinderen: harten van gerbera's.

Rino sluit af: "Ons motto is: 'Zeg het met bloemen'. Dus wanneer wij iemand willen feliciteren, bedanken of bemoedigen doen we dat altijd met onze prachtige gerbera's."

Voor meer informatie:
Topline Gerbera
Tel: 06 13 76 70 59
[email protected]
www.toplinegerbera.nl