Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoneveld Breeding

Het verschil maken met innovaties

Altijd met nieuwe dingen blijven komen. Dat is volgens Huub van Oorspronk, area manager Azië, Midden-Oosten en Oceanië, het meest innovatieve dat je kunt doen. Als vertegenwoordiger van Schoneveld Breeding komt hij bij vele kwekers over de vloer. "Je moet altijd in contact blijven met de mensen die met je producten werken. Houd je de connectie met de markt, dan kun je steeds blijven innoveren."

Huub roemt Schoneveld Breeding om het constante vooruitdenken. "Daardoor ontwikkelden we bijvoorbeeld praktische gewassen die koude- of hittetolerant zijn, kunnen kwekers biologisch telen en hebben we bijzondere producten zoals de Illusia." Het regio specifieke werken van Schoneveld Breeding is daarbij heel belangrijk. "Elke regio vraagt weer iets anders. Area managers en teeltondersteuners zijn de oren en ogen van het hele bedrijf. Zij merken vragen, problemen en wensen op. Daardoor hebben we altijd scherp wat er leeft in de markt."

"Een zes is niet goed genoeg, streven naar perfectie moet de norm zijn. Bij alles wat we hier doen, houden we in gedachten dat het altijd nóg beter kan."

Meerwaarde bieden
De teeltondersteuning van Schoneveld Breeding is uniek. Huub maakt zich bijvoorbeeld hard voor kennisdeling. "We geven seminars bij kwekers en maken gidsen die ze bij de hand kunnen houden om onder andere vroegtijdig ziekten op te sporen." Het zijn voorbeelden van de grote meerwaarde die Schoneveld Breeding al haar klanten biedt. Daarbij geldt altijd een streven naar perfectie. Huub: "Een zes is niet goed genoeg, streven naar perfectie moet de norm zijn. Bij alles wat we hier doen, houden we in gedachten dat het altijd nóg beter kan."

Streven naar perfectie
"De markt verandert continu, wij veranderen als Schoneveld Breeding zo goed mogelijk mee. Je begint met goed, maar je wilt naar perfect. Dat waarderen kwekers. Zij zeggen: "Als Schoneveld Breeding met iets komt, weten we dat het goed is.". Dat is ook precies waar we bij alle werkprocessen op focussen: alles moet voldoen aan hoge eisen. We introduceren alleen als een nieuwe serie voldoet aan de standaarden die we voor onszelf stellen."

"We denken altijd in kansen, waar kunnen we het verschil maken? Daardoor kunnen we flexibel blijven meebewegen met wat kwekers nodig hebben."

Verschil maken
Door intensief contact te houden met kwekers en hen regelmatig te bezoeken, ontstaan als vanzelf ideeën voor nieuwe innovaties. Huub vertelt over Super Serie Carino: "Kwekers wilden graag een Cyclaam die het gat tussen Verano en Mini Winter op zou vullen. Dat is Carino geworden, een serie die nu wereldwijd bekend is. We denken altijd in kansen, waar kunnen we het verschil maken? Daardoor kunnen we flexibel blijven meebewegen met wat kwekers nodig hebben."

Joybera
Ook Joybera, de eerste Gerbera in het assortiment van Schoneveld Breeding, is een voorbeeld van zo'n innovatie. "We zagen kansen om een beter product op de markt te brengen dan beschikbaar was. Joybera is ontzettend goed ontvangen. Het is een plant die binnen en tussen kleuren heel uniform bloeit, de houdbaarheid is buitengewoon en het aantal bloemen is fantastisch."

Ontwikkeling
"Tegelijkertijd blijven we ook bij zo'n nieuw product niet stilzitten", vervolgt Huub. "Er komen bijvoorbeeld nieuwe kleuren van Joybera aan." Voor Super Serie Fusion geldt hetzelfde ontwikkelingsproces. Fusion Large is de eerste grootbloemige Cyclaam met opvallend tweekleurige bloembladeren. "Een uniek product", zegt Huub. "Leuk, maar daar stopt het natuurlijk niet mee. Ook hier introduceren we nieuwe kleuren. En we hebben nu ook de Fusion Midi. Kwekers kunnen verschillende varianten in hun assortiment opnemen."

Illusia
Nieuw in het assortiment van Schoneveld Breeding is Illusia. "Een echte game-changer", zegt Huub. "Het is haast alsof elke bloem je aankijkt, Illusia is compleet nieuw en uniek in alle opzichten." Huub vindt het een perfect voorbeeld van waar Schoneveld Breeding voor staat. "We blijven steeds met nieuwe, verrassende producten komen. Dat maakt Schoneveld Breeding zo interessant. Je weet nooit wat er nu weer zal verschijnen."

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Sluinerweg 15
7384 SC Wilp
Tel: 0571 – 27 17 17
[email protected]
www.schoneveld.nl