Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faassen Plants bestaat 100 jaar

Op 1 mei 1924 stapt Bert Faassen uit het bedrijf van zijn vader en richt hij het bedrijf J.H. Faassen-Hekkens op in Tegelen. Nu, honderd jaar en drie generaties verder staat het bedrijf stil bij deze mooie mijlpaal. Het blikt op diverse manieren terug op bijzondere momenten uit de geschiedenis, maar kijkt met de 4e generatie vers aan het roer vooral ook vooruit.


De oude Arnold Faassen (in 1925), rechts de omslag van een van de eerste catalogi ('29-'30)

De boomkwekerij-roots gaan terug tot 1884 toen Arnold Faassen zijn boomkwekerij oprichtte. In de jaren '70 verhuisde het hele bedrijf van Tegelen naar Reuver. In 1980 besloot Bart net als zijn grootvader uit het ouderlijk bedrijf te stappen en voor zichzelf te beginnen op de 'oude' locatie in Tegelen. Vanaf die tijd waren er twee bedrijven, in 2016 kocht Bart het ouderlijke bedrijf en werden de bedrijven samengevoegd. Vanaf december 2020 krijgen Florian en Rowan de leiding en wordt voor de naam Faassen Plants gekozen. Er is nog maar één Faassen Kwekerij in tegenstelling tot het verleden toen en wel vijf verschillende Faassen kwekerijen waren.


De loods van J.H. Faassen-Hekkens in 1924

Het bedrijf kweekt en verhandelt bomen en planten aan hoveniers, gemeentes, bosbeheerders en handelaren in binnen- en buitenland. De teelt vindt plaats op percelen rondom Tegelen. Met 30 medewerkers, een locatie in Noord-Brabant en verschillende eigen vrachtwagens wordt dagelijks gezorgd dat de planten in optimale conditie bij klanten terechtkomen.


Luchtfoto van J.H. Faassen-Hekkens in 1950

Duurzaamheid is hierbij een belangrijk speerpunt. Met diverse certificaten wordt de duurzame manier van telen onderstreept. De uitdaging om biologisch gekweekt bosplantsoen te telen wordt inmiddels ook aangegaan.

De officiële dag is 1 mei, de dag dat Bert 100 jaar geleden en Bart 44 jaar geleden de zelfstandigheid opzochten. Op 21 en 22 juni zal het jubileum groots gevierd gaan worden. Bij dit uitzonderlijk jubileum wordt ook officieel afscheid genomen van Bart Faassen die sinds 2023 met pensioen is.

Foto uit 1983

Aan het jubileum wordt via sociale mediakanalen van het bedrijf regelmatig aandacht besteed. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een groot archief aan foto's, krantenartikelen, catalogussen en andere documenten. Deze informatie wordt tevens gebundeld op de website www.faassenplants.nl/nl/100.Bomen laden in een treinwagon (foto uit 1954)

Voor meer informatie:
Faassen Plants
Vijverlaan 13
5932 AD Tegelen
Tel.: +31 773737000
[email protected]
www.faassenplants.nl

Publicatiedatum: